FILMEZZUNK.HU
Hírességek, akiket egy rajongójuk ölt meg

Hírességek, akiket egy rajongójuk ölt meg

10553

Hírességek, akiket egy rajongójuk ölt meg

Néha a sztárok iránti rajongás túlzott méreteket ölt, ami szerencsétlen esetben azzal is végződhet, hogy a megszállott rajongó imádottja ellen fordul. Volt, aki híressé akart válni azzal, hogy megöli kora egyik ikonját, más olyan szerelmet érzett egy színésznő vagy egy énekesnő iránt, hogy nem bírta elviselni, hogy nem lesz az övé – de személyes sértődésből, öngólból és egy zenekar feloszlásából is származott már tragédia.

1. Selena (1971-1995)

Hírességek, akiket egy rajongójuk ölt meg

A Grammy-díjas énekesnő 1995-ben, nem sokkal a 24. születésnapja előtt vált gyilkosság áldozatává, az elkövető a rajongói klubját alapító Yolanda Saldívar volt. A két nő évek óta ismerte egymást személyesen is, Selena ugyanis az asszisztensévé fogadta az eredetileg ápolónőként dolgozó Saldívart, majd a ruhaboltja vezetőjévé is kinevezte. A mohó rajongónak ez sem volt elég, sikkasztott az énekesnőtől, de lebukott, így ki is rúgták – egy utolsó találkozóra hívta azonban Selenát, akkor történt a gyilkosság. Yolanda Saldívart harminc évig tartó szabadságvesztésre ítélték, legkorábban 2025-ben szabadulhat. Életéről film készült 1997-ben Dalok szárnyán címmel, Jennifer Lopez főszereplésével.

2. Rebecca Schaeffer (1967-1989)

Hírességek, akiket egy rajongójuk ölt meg

Feltörekvő színésznő volt, aki 1989-ben, mindössze 21 évesen halt meg a saját háza ajtajában, közvetlen közelről lőtte mellbe Robert John Bardo. A férfi három éven keresztül zaklatta Schaeffert, leveleket írt neki, sőt sorozata, a My Sister Sam forgatására is próbált bejutni, de nem járt sikerrel – ekkor magánnyomozót fogadott, és a címet megtudva az otthonában kereste fel a nőt. Schaeffer elküldte, mire Bardo egy pisztollyal ment vissza – ami utána történt, annak legfeljebb annyi pozitív hozadéka volt, hogy Hollywoodban azóta nagyon komolyan veszik a zaklatás minden formáját.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·