FILMEZZUNK.HU
Tarantino durva kirohanása: szerinte nem minősül erőszaknak kiskorúval szexuális kapcsolatot létesíteni

Tarantino szerint nem minősül erőszaknak kiskorúval szexuális kapcsolatot létesíteni

1525

Tarantino durva kirohanása: szerinte nem minősül erőszaknak kiskorúval szexuális kapcsolatot létesíteni

2018-ban volt egy meglehetősen durva hete Quentin Tarantinónak. Először az Uma Thurman-ügy, majd egy 15 éves hangfelvétel árnyalta a képet a rendezőről. Bár Uma Thurman végül tisztázta Tarantinót, és Diane Kruger is a védelmébe vette a rendezőt, ezzel még korántsem csengett le a botrány az ikonikus rendező körül.

Jön az új Tarantino film Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével

Előkerült ugyanis egy 15 éves hangfelvétel Howard Stern műsorából, melyben a direktor megvédte a nemi erőszakkal vádolt Roman Polanskit.

“Ez csak a törvény szerint minősül erőszaknak, de az igazság az, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorúval. Ez még nem erőszak. Ha  az erőszak szót használjuk, én fizikai erőszakot értek rajta, ami az egyik legsúlyosabb bűncselekmény. Nem szabadna csak úgy dobálózni a nemi erőszak kifejezéssel”

– mondta a legendás direktor. A rádiós és műsorvezető-társa ekkor világítottak rá arra, hogy ha egy felnőtt férfi egy 13 évessel létesít szexuális kapcsolatot, az azért minősül erőszaknak, mert egy ilyen korú gyermek még nincs tudatában felelősségének. Tarantino azonban úgy véli, hogy a lány tudta mit csinál, és akarta az aktust.

Polanskit 1977-ben vádolták meg nemi erőszakkal, ugyanis a feltételezések szerint nyugtatót és pezsgőt adott az akkor 13 éves Samantha Geimernek egy Los Angeles-i fotózáson. Az USA-ban azóta is elfogatóparancs van érvényben Polanskira, aki elszökött a vádemelést követően. Ettől függetlenül a direktor 2002-ben A zongorista című filmjével elnyerte az Oscar-díjat, de ’77 óta nem lépett az Államok területére.

20 fotó ikonikus hírességekről, amit eddig csak kevesen láttak

(Via mafab.hu)


Article Tags: ·