FILMEZZUNK.HU
12 meglepő érdekesség, amit nem tudtál Christopher Plummerről

12 meglepő érdekesség, amit nem tudtál Christopher Plummerről

8895

Christopher Plummer érdekességek

Christopher Plummer Tony-díjas színházi, és Oscar-díjas kanadai filmszínész. Első sikereit a színpadon érte el, majd A muzsika hangjának köszönhetően a filmek világát is meghódította, s rövid időn belül generációjának egyik legelismertebb és legnépszerűbb színészévé vált. Nevét, a közel 60 éve tartó pályafutása során több mint 100 filmes és televíziós alkotáshoz adta. A színész 2021 februárjában költözött el az élők sorából, ám a napokban ünnepelné 96. születésnapját, így ez egy jó alkalom, hogy néhány érdekesség erejéig megemlékezzünk a legendás színészről.

Érdekességek Christopher Plummer Oscar-díjas színészről

1. Nem sokkal a születése után a szülei elváltak, Plummer édesanyja családi házában nőtt fel a quebeci Senneville-ben.

2. Anyai dédapja Sir John Abbott, Kanada egykori miniszterelnöke volt.

Laurence Olivier - V. Henrik (1944)

3. Zongoristának kezdett tanulni, de érdeklődése hamarosan a színház felé fordult, a középiskolában kezdett színdarabokban játszani. Akkor tudatosult benne, hogy színész lesz, amikor megnézte Laurence Olivier V. Henrikjét (1944).

4. 1946-ban Mr. Darcyt játszotta a Büszkeség és Balítélet című színdarabban, és Herbert Whittaker színházi kritikusnak és rendezőnek rögtön feltűnt tehetsége, így beválasztotta a Montreal Repertory Theatre egyik előadásába, ahol 18 évesen már Oidipuszt játszhatta Cocteau „La Machine infernale” című műve alapján készült színdarabban.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·