FILMEZZUNK.HU
Bud Spencer mindössze 5 éves volt, amikor unokatestvérével világgá mentek

Bud Spencer mindössze 5 éves volt, amikor unokatestvérével világgá mentek

2051

Bud Spencer mindössze 5 éves volt, amikor unokatestvérével világgá mentek

A rendőrséget kellett értesíteni. Igazi rosszcsont volt már gyerekkorában is Bud Spencer, vagy ahogy akkoriban hívták, a kis Carlo. Király Levente könyvéből, a Piedone nyomábanból tudhatjuk meg, hogy halászcsónakokat kötött el, erkélyekről ugrott le és forró repeszszilánkokat gyűjtögetett nem is sejtve, hogy milyen veszélyek leselkednek rá. Öt éves volt, amikor a rendőrséget kellett értesíteni, mert unokatestvérével világgá ment.

Bud Spencer 5 éves volt, amikor unokatestvérével világgá ment

Nápolyban, szülővárosában igazi bandafőnöknek számított. Néha a szó legszorosabb értelmébe vett büntető hadjáratok szerveződtek a Santa Lucia negyedben.

„Botokkal és a szemetesládák fedeleivel, pajzsokként használva vonultunk fel a Santa Lucia utcán üvöltve, mint az indiánok, lerohanva egy kis csapatot, akik labdázni akartak. Az egyike volt gyermekkorom legveszélyesebb játékainak, amit „guaianella”-nak vagyis „bajkeverős”-nek hívtunk. A Molosiglio kerteknél találkoztunk és egy adott jelre annyi követ dobtunk el, amennyit csak bírtunk.”

– emlékezik egykori osztálytársa, Luciano de Crescenzo, majd így folytatta:

A legrosszabb nem is igazán az ebből keletkező sérülések voltak, hanem az, amikor véresen hazatértünk és otthon a szüleink jól elvertek. Nekem nagy szerencsém volt, mert volt egy bikaerős barátom, Carlo, akinek az alkata elég volt ahhoz, hogy tisztes távolban tartsa a Pallonetto utca apacsait”

BUD SPENCER A HITÉRŐL: „A haláltól nem félek: Isten létezik, a többit pedig majd odaát megtudom”

(Via Szeretlek Magyarország)


Article Tags: · ·