FILMEZZUNK.HU
Jake Gyllenhaal 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jake Gyllenhaal 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

865

Jake Gyllenhaal legjobb filmjei

Jake Gyllenhaal 1980-ban született Los Angelesben Stephen Gyllenhaal rendező fiaként. A színész Harvard-Westlake Schoolban diplomázott és a Columbiai egyetemen folytatta tanulmányait. Jake 2001-es Donnie Darkoval törtbe a köztudatba és indult felfelé a pályafutása. Az igazi nagy áttörés tíz évvel később a Forráskód hozta meg számára mellyel bizonyította, hogy képes egyedül is elvinni a hátán egy filmet. Természetesen 2001-2011 között is volt több remek filmje is mint például a Zodiákus vagy a Holnapután, de a Forráskód óta jobbnál jobb produkciókkal rukkol elő a tehetséges színész. Véleményünk szerint Jake Gyllenhaalnak már alaposan kijár egy Oscar-díj és bízunk benne, hogy következő filmjei közül valamelyikkel sikerül is elérnie ezt a célt.

10. Holnapután (The Day After Tomorrow, 2004)

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológusnak még a saját fia, Sam (Jake Gyllenhaal) sem hiszi el, hogy a Földet katasztrófa fenyegeti. Ám amikor egy sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy menekülni kell. De a folyamat drámai gyorsasággal söpör végig, Amerika megbénul a sarkvidéki hidegtől és a rázúduló hótömegtől. A Holnapután az egyik legismertebb katasztrófa film amely mindvégig izgalmas és Jake is remekül bontogatja benne a szárnyait.

Holnapután (The Day After Tomorrow, 2004)

9. Testvérek (Brothers, 2009)

Sam (Tobey Maguire) és Tommy (Jake Gyllenhaal) ugyan testvérek, ám teljesen ellentétesek egymással. Samnek családja van, mindemellett hivatásos katonaként dolgozik, és igazi patrióta. Öccse ezzel ellentétben laza életet élt, kisebb bűncselekményekből tartotta fenn magát, és éppen szabadlábra került. Samet Afganisztába vezénylik, majd nem sokkal később Grace (Natalie Portman), a felesége úgy értesül, hogy harc közben elesett. Tommy sógori szeretetből és kötelességtudatból beköltözik bátyja házába, hogy átsegítse Grace-t a nehéz időszakon. Idővel szorosabbá válik a kapcsolatuk, ám kiderül, Sam mégsem halt meg Afganisztánban…

8. Bőrnyakúak (Jarhead, 2005)

A bőrnyakúak az Iraki háború alatt játszódik, a filmet pedig Jake Gyllenhaal kommentálja számunkra. Aki Jamie Foxxal együtt alaposan kilóg teljesítményével a színészi gárdából. A film azt mutatja be, hogy a katonák, egy olyan háborúban is képesek tönkre menni ahol egyetlen egy ütközetben sem vesznek részt és egyetlen egyszer sem sütik el a fegyverüket. A rendező vulgáris stílusban mutatja be a háború nyomorát és e miatt a bőrnyakúak nem lesz egy szerethető alkotás de azt nem jelenti, hogy rossz lenne.

Bőrnyakúak (Jarhead, 2005)

7. Az utolsó műszak (End of Watch, 2012)

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Pena) tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint “szolgálnak és védenek”, és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak. A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik. Az utolsó műszak középpontjában két zsaru áll, akik Los Angeles legveszélyesebb részén járőröznek, és agresszív magatartásuk miatt gyorsan a figyelem középpontjába kerülnek. A hatókörükön kívül eső drogkartell után nyomoznak, s így célpontokká válnak.

6. Everest (2015)

Az Everest talán minden idők egyik legjobb hegymászós filmje, amely igaz történeten alapszik. A látvány egyszerűen lenyűgöző és a játékidő végére már mi is együtt vacogunk a főszereplőkkel. Az Everest című alkotásban nem egy akció filmet kell keresnünk, hanem sokkal inkább egy vontatott, lélegzetelállító képeket felvonultató drámát amely az utolsó pillanatokig izgalmas marad. Gyllenhaalnak ugyan itt csak mellék szerep jut Scott Fischer személyében de így is ő a legszórakoztatóbb és legérdekesebb karakter az egész produkcióban.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·