FILMEZZUNK.HU
Jake Gyllenhaal 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jake Gyllenhaal 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

929

5. Fogságban (Prisoners, 2013)

Meddig mehet el egy apuka, ha a kislánya eltűnt és a rendőrség sem találja, sőt, a feltételezett gyerekrablót is szabadon engedik bizonyítékok hiányában. Hugh Jackman felveszi az önjelölt igazságosztó szerepét, nagy ívben lesajnálja a törvényt, ami persze több bonyodalmat és szorongást szül, mint lelki megnyugvást. Jake Gyllenhaal és Hugh Jackman kiválóan alakít ebben a drámában amely mély nyomot hagy az emberben.

Fogságban (Prisoners, 2013)

4. Mélyütés (Southpaw, 2015)

Billy Hope (Jake Gyllenhaal) egy világbajnok bokszoló akinek mindene megvan ami kell de hirtelen egy konfliktus következményében meghal a felesége (Rachel McAdams). Billy önpusztítóvá válik és a lányától kezdve a vagyonáig mindent elveszít és újra a padlón találja magát ahonnan fel kell állnia. Jake Gyllenhaal fantasztikusan eleveníti meg számunkra a főszereplőt, a filmben mindvégig magával ragadó a játéka. Jakenek egy közel sem tökéletes karaktert kellett megszerettetnie velünk, de hibátlanul megoldotta a feladatot és ez elengedhetetlenül fontos volt ahhoz, hogy a dráma mindvégig fent tudjon maradni. Gyllenhaal nagyszerűen eleveníti meg Billy szenvedéseit és lelki vívódásait. Például, ahogyan saját magát marcangolja egy tragédia miatt, és az amúgy is labilis személye teljesen összeomlik. A bokszoló fájdalmait annyira megragadhatóan érzékelteti velünk a film, hogy sokszor a könnyeinkkel küszködünk. Emellett tökéletesen át tudjuk érezni fájdalmának és depressziójának a mélységét is. A néző Billy Hope-pal együtt kerül a teljes reménytelenség és a szakadék szélére, ahonnan talán nincs is kiút. Billy megpróbálkozik a lehetetlennel, és elindul felfelé egy nehéz és rögös úton, talpra állásának pedig mi is részesei vagyunk.

A teljes kritikánkat a filmről IDE KATTINTVA olvashatod el!

3. Forráskód (Source Code, 2011)

Bombamerényletet követnek el egy vonat ellen. A titkosszolgálat embere, Colter Stevens százados Sean Fentress álnéven ott volt a vonaton. Feladata, hogy azonosítsa a merénylőt, aki újabb akcióra készül. A Forráskód nevű szupertitkos program segítségével Stevens-Fentresst újra és újra visszaküldik a szerelvényre, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékra bukkan, ám a merénylőnek sikerül elmenekülnie. Minél többet tud meg róla, Stevens annál biztosabb abban, hogy meg tudná akadályozni a robbanást, ha egyszer nem futna ki az időből.

Jake, mint mindig itt is kiválóan alakít sőt ez a film hozta meg számára az igazi nagy áttörést.

2. Zodiákus (Zodiac, 2007)

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak. A filmben olyan sztárok játszanak mint Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jake Gyllenhaal. Ennél a filmnél a rendező és a forgatókönyvíró munkásságát is ki kell emelnem ugyanis, hogy is mondjam oly annyira izgalmasra és fordulatosra sikeredet a produkció, hogy alig bírunk a játékidő alatt a fotelünkben maradni.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

1. Éjjeli Féreg (Nightcrawler, 2014)

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben. Jake Gyllenhaal vérfagyasztóan nagyot alakít a filmben zseniálisan hozza a pszichopata karakterét és ennek egy Golden Globe jelölés lett a díja. Ahogy Szirmai Gergő fogalmazza meg egy kritikájában Gyllenhaal ez a film után a rémálmainkban fog visszatérni.

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki most Kim Basinger, akit Hollywood legszexibb színésznőjének tartottak

(Címlapkép forrása)

//Taki//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·