FILMEZZUNK.HU
Tudta? A Végtelen Kesztyű a képregényekben sokkal erősebb, mint a filmekben

Tudta? A Végtelen Kesztyű a képregényekben sokkal erősebb, mint a filmekben

4435

Tudta? A Végtelen Kesztyű a képregényekben sokkal erősebb, mint a filmekben

A Marvel Moziverzum első 22 filmjéből álló Infinity Saga a Végtelen Kövekre épült, melyeket megszerezve Thanos első körben sikeresen ki is törölte az univerzum lakosságának felét. A filmekben sosem találkoztunk a Végtelen Kesztyűnél erősebb fegyverrel, de a képregényekhez képest még így is csak egy visszafogott verzióját láttuk.

Thanos szerepe a legnagyobb meglepetést tartogathatja Bosszúállók: Végjátékban

CBR újságírója cikkében amellett érvel, hogy a filmes kesztyű igazából sokkal gyengébb, mint a képregényben látható változata. A filmes és a képregényes Végtelen Kesztyűre is igaz, hogy a tulajdonosa uralkodik hat erőtípus felett: Tér, Erő, Valóság, Lélek, Elme, Idő. Azonban az MCU-ban több bizonyítékot is találhatunk a kesztyű korlátaira, legfőképp azt, hogy fizikai cselekvés – például csettintés – szükséges a használatához. Bár a Végtelen háborúban hőseink nem tudták megállítani Thanost, egyáltalán nem voltak esélytelenek ebben a harcban.

A Titan bolygón kis híján levették Thanos karjáról a kesztyűt egy kis kábítás segítségével, adott esetben pedig fizikailag álltak ellen a titán támadásának. Különböző tárgyak – például Doctor Strange köpenye és Vasember nanotechnológiai kütyüjei – szintén akadályozni tudták Thanos kezének mozgását, aki így a kövek erejét sem tudta bevetni. Ezzel szemben a képregényekben tényleg isteni hatalmat adott a kesztyű a viselőinek, akik csupán az elméjükkel képesek voltak irányítani azt, semmiféle fizikai mozdulatra nem szükségük hozzá.

A filmbéli Thanos a csettintésen kívül viszonylag kevésszer prezentálta a kövek erejét: átverte a galaxis őrzőit, eldobott egy holdat és visszatekerte az időt az Elme Kövének megszerzéséhez. A képregényes kesztyűviselők ennél sokkal bátrabban nyúltak a Végtelen Kövekhez. Adam Warlock például az egész galaxissal zsonglőrködött, Thanos pedig temérdek másolatot csinált magából, elpusztított egy csillagot és halottakat élesztett fel. Míg a képregényben ízelítőt kaptunk a különböző kövek erejéből, és a különböző hordozók egyedi használati módjaiból, erre a filmekben nem igazán volt lehetőség.

A képregényes Végtelen Kesztyű egyetlen gyengesége, hogy csak abban a valóságban lehet használni, amiben készítették. Végső soron érthető, hogy a filmes kesztyű gyengébb a képregényes változatnál, mivel a Végtelen háborút rendező Russo testvérek a játékidő korlátai közé szorítva tudták csak megmutatni a kövek erejét, a közönségnek pedig úgy kellett éreznie, hogy hőseinknek van esélye ahhoz, hogy még fájóbb legyen a film végi pofon.

Julia Roberts kitálalt: ki nem állhatta Hugh Grantet a forgatáson

(Forrás: IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·