FILMEZZUNK.HU
Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4337

Jon Voight legjobb filmjei

Jon Voight Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe nyertes amerikai színész, Angelina Jolie édesapja. Jon már pályafutása elején igen jelentős sikereket ért el, miután mindössze harmadik filmszerepéért, az Éjféli cowboy-ért Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték. A hetvenes években már valóságos hollywoodi sztárnak számított és bár a nyolcvanas években némileg visszaesett a népszerűsége, továbbra is jobbnál-jobb szerepeket kapott. Pályafutása során négy alkalommal jelölték Oscar-díjra, és tízszer Arany Glóbuszra. A színész a napokban ünnepli születésének a 85. évfordulóját, melynek alkalmából összeállítottunk tőle is egy toplistát, természetesen a legjobb filmjeiből.

10. Higgy a győzelemben! (2015)

1973-ban, miután megszüntetik az iskolákban a szegregációt, a Woodlawn Gimnáziumban komoly harcok kezdődnek a diákok és a tanárok között is. A tehetséges amerikai futballista Tony és afroamerikai társai igyekeznek kiállni magukért a feszült helyzetben

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

Ez a film a második alkalom, amikor Jon Voight egy legendás egyetemi edzőt alakít. A 2006-os Fekete dicsőség című filmben Adolph Ruppot játszotta.

9. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

A gyönyörű régészlány, különc milliomos-csemete és képzett harcos Lara Croft egy éjszaka furcsa ketyegésre lesz figyelmes. Rövid keresés után egy különös órát talál a kastély egyik titkos szobájában. Az órát még édesapja rejtette el halála előtt, aki egy levelet is írt Larának, melyben kéri, hogy az óra segítségével szerezze meg a fény háromszögének két felét. A háromszög isteni erővel ruházza fel birtokosát, ezért akarja megszerezni a Fény Népe nevű titkos társaság, és akkor a világ nagy veszélybe kerül. Ezt kell Larának megakadályoznia minden áron. A világ legkedveltebb sírrablója tehát akcióba lendül…

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

Lara Croft apját Angelina Jolie valódi apja, Jon Voight alakítja.

8. A bajnok (1979)

A kenyerét bokszolással kereső Billy állandóan úton van fiával, T.J.-vel. Ám egyszer csak feltűnik a színen volt felesége, és közli, hogy vissza akarja kapni a fiát. Újra férjhez ment, és társadalmi helyzete jelentősen javult. Azt szeretné, ha gyermeke is jobb körülmények között élhetne. Billy ragaszkodik a fiához, és ezért úgy dönt, jó útra tér. Kemény edzésbe kezd, hogy pofozózsák helyett sikeres sportoló legyen.

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

Jon Voight nem először játszott egy bokszolót, hat évvel korábban már alakított ökölvívót a The All-American Boy (1973) című filmben.

7. Gyilkos túra (1972)

Négy nagyvárosi férfi egy hétvégére kalandhősök akarnak lenni. Azt tervezik, hogy kenuval még utoljára leeveznek az Appalache-hegység egyik vad folyóján, mielőtt az egy völgyzáró gát építésének áldozatul esik. Kalandjuk azonban hamarosan borzalmas rémálommá változik, melyet egyikük nem is él túl. A többi három élete pedig megváltozik ez után a szörnyű kaland után.

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

Az alacsony költségvetésnek köszönhetően a stáb nem tudott biztosításra pénzt költeni, így a filmben látható jeleneteket a színészek mind maguk csinálták, kaszkadőr nélkül (Pl. Jon Voight valóban megmászta a hatalmas sziklát).

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·