FILMEZZUNK.HU
10 dolog, amit nem gondoltál volna Maggie Smith-ről

Most ünnepli 89. születésnapját Maggie Smith – Íme 10 meglepő érdekesség a legendás színésznőről

1311

Maggie Smith érdekességek

Maggie Smith háromszoros Emmy-, Golden Globe, kétszeres BAFTA- és Oscar, valamint egy Tony-díjas angol színésznő. A fantasztikus színésznő elképesztő módon, már közel hét évtizede mozog a filmes pályán. Alábbi összeállításunkban, tekintve, hogy Maggie a napokban ünnepli 89. születésnapját, róla tudhattok meg néhány meglepő érdekességet.

Az Oscar-díjas Maggie Smith egy népszerű színdarabot filmesít meg

1) Margaret Natalie Smith néven látta meg a napvilágot 1934. december 28-án Ilfordban, Essexben, de a család Maggie gyerekkorában Oxfordba költözött. Édesanyja, Margaret titkárnő volt, édesapja, Nathaniel az oxfordi egyetemen tanított. Két ikerbátyja van, Alistair és Ian.

2) Maggie az Oxford High Schoolba járt, amit 16 éves korában otthagyott, hogy a színészetre koncentráljon, és az Oxford Playhouseban folytatta tovább tanulmányait. Pályafutását fiatalon, 17 évesen, színpadon kezdte, filmben először 1956-ban tűnt fel.

Színésznők, akiket ma már lehetetlenség felismerni az első filmjükben

3) Élete első komoly filmszerepét a Nowhere to Go (1958) című filmben kapta, amiért rögtön BAFTA-díjra jelölték. Következő nagy alakítása a Royal National Theatre-ben színpadra állított Othello filmváltozatában, az Othello (1965) című drámában volt, melyben Desdemona szerepében láthattuk. Alakításáért Oscar-díjra jelölte az Akadémia.

4) Az aranyszobrot végül a Miss Jean Brodie virágzása (1969) című filmben nyújtott alakításáért vehette át, amiért a BAFTA-díjat is megkapta. A filmes karrierje mellett ez időben rendszeresen játszott színpadon is.

15 híres színész, amikor még igazán fiatal volt

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·