FILMEZZUNK.HU

A 12 legismertebb Hayao Miyazaki film, amit neked is látnod kell

4586

A legismertebb Hayao Miyazaki filmek

Hayao Miyazaki 1941. január 5-én született Tokióban. A rendező 1985-ben alapította meg Takahata Iszao és Szuzuki Tosio közreműködésével cégét, a Studio Ghibli-t. Legtöbb filmjét saját bevallása szerint gyerekeknek készíti, ugyanakkor szinte minden filmje a felnőttek számára is nagyon fontos üzeneteket, utalásokat tartalmaz, amelyeket egy gyerek nemigen érthet meg. Legfőbb pozitívumai között van, hogy gyönyörű, egyedi és érdekes képekkel dolgozik. Karaktereinek jelleme mindig kidolgozott, ritkán sorolhatók be egyértelműen gonosznak vagy jónak. Megfogalmazott egy “szabályt”, miszerint filmjeiben a számítógépes animáció nem mehet 10% fölé, ezt be is tartja. Sokan a „japán Walt Disney”-ként emlegetik, de ő ezt a titulust nem szereti. Most nézzük meg Tőle a 12 legismertebb filmet, kronológiai sorrendben.

(1.) III. Lupin: Cagliostro kastélya (1979)

A történet szerint a zseniális és világhírű tolvaj, Lupin segítőtársával kirabol egy kaszinót. Ám a pénz amivel meglógtak hamis. Lupin felismeri, hogy ez a legendás Cagliostro nevű törpeállamból származik. Itt kezdik el felkutatni a pénz titkait, ám arra nem gondolnak, hogy a pici ország és az ottani kastély sokkal értékesebb titkokat is rejt.

A 11 legismertebb Hayao Miyazaki film, amit neked is látnod kell

(2.) Nauszika – A szél harcosai (1984)

Ezer évvel azután, hogy a Hétnapos Tűz a Föld nagy részén megsemmisítette az emberi civilizációt, a bolygót óriásrovarok és mérges fák uralják. A maroknyi emberi közösségek öldöklő harcot vívnak, de a Szelek Völgye hercegnője, Nauszika a békét őrzi.

A 11 legismertebb Hayao Miyazaki film, amit neked is látnod kell

(3.) Laputa – Az égi palota (1986)

Pazu, az árva és Sheeta, az égből pottyant lány fel akarják kutatni a mesés repülő civilizációt, de a gonosz, pénzéhes ügynök, Muska a nyomukba ered, így kénytelenek lesznek megmenteni.

A 11 legismertebb Hayao Miyazaki film, amit neked is látnod kell

(4.) Totoro – A varázserdő titka (1988)

Kusakabe úr és lányai, Satsuki és Mei vidékre költözik, egy csodálatos tájra, de nem csak a környék, hanem annak lakói is különlegesek; furcsa teremtmények, házi és erdei szellemek. Közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, akivel hamar összebarátkoznak hőseink.

A 11 legismertebb Hayao Miyazaki film, amit neked is látnod kell

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·