FILMEZZUNK.HU
15 filmes jelmez, amely a mai napig emlékeinkben él

15 filmes jelmez, amely a mai napig emlékeinkben él

7086

Filmes jelmezek, amelyek a mai napig emlékeinkben élnek

Az évek során a film világa szórakozással, remek történetekkel, zseniális alakításokkal és felejthetetlen filmzenékkel látott el bennünket. Ma már lehetetlen ezek nélkül elképzelni az életünket. De emellett olyan viseleteket is láthattunk a filmekben, amelyek a pop kultúra emblémáivá váltak, és olyan is van közülük, amely meghatározta a mindennapi viseletet. Következő cikkünkben bemutatunk 15 olyan öltözetet, amelyet a filmek tettek híressé, és biztosan fognak akadni olyanok, akik egy pillanat alatt felismerik majd ezeket.

1) Bruce Lee sárga jelmeze

15 filmes jelmez, amely a mai napig emlékeinkben él

A sárga jelmez, amit Uma Thurman viselt a Kill Bill című filmben, valójában tisztelgés volt Bruce Lee előtt, akit hasonlóban lehet látni abban Halálos játszma című filmjében, amely forgatása alatt tragikus módon életét vesztette. Mivel Lee filmjének nézőközönsége sokkal kisebb volt, mint a Tarantino filmnek, ezért a Kill Bill sokkal nagyobb elismerést kapott — így azt is elmondhatjuk, hogy a sárga jelmez a Kill Billnek köszönhetően vált ikonszerűvé.

2) A The Blues Brothers öltöny, kalap és napszemüveg

15 filmes jelmez, amely a mai napig emlékeinkben él

Az 1980-ban megjelent The Blues Brothers nevű zenés duó filmje, amelyben John Belushi és Dan Aykroyd játszotta a főszerepet, ma már kulturális filmnek számít. John és Dan olyan viseletet hordott, amely azokban az időkben elavultak számított. Azonban a sötét napszemüveget és őrült, lázadó lenyomatukat hozzáadva a modern rock kultúra részévé váltak. Természetesen a fekete öltönyre, a kalapra és a napszemüvegre célzunk, amelyek ma már klasszikusnak számítanak.

3) A Mechanikus narancs kantáros nadrágja

15 filmes jelmez, amely a mai napig emlékeinkben él

Az 1971-es megjelenésű, Stanley Kubrick által rendezett Mechanikus Narancs című film sok vitát váltott ki az erőszakos jelenetei miatt. Rengeteg társadalomkritika érte, főleg a fiatal nézők körében. A kantáros nadrág, a kalap és a csizmák pedig a világ kontra kulturális mozgalmának szimbólumává váltak.

4) A Flashdance felső

15 filmes jelmez, amely a mai napig emlékeinkben él

A Flashdance című film egy fiatal, dolgozó nő történetét meséli el, akinek az volt az álma, hogy táncos lehessen. A film sikerét a filmzenének és a főszereplő szerelmi történetének egyaránt köszönheti. Jennifer Beals váll nélküli felsője olyan népszerű lett a fiatal nők körében, hogy végül tartós trenddé vált.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·