FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik majdnem szerepet kaptak a Jurassic Park című filmben

10 színész, akik majdnem szerepet kaptak a Jurassic Park című filmben

624

10 színész, akik majdnem szerepet kaptak a Jurassic Park című filmben

Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Ariana Richards és Joseph Mazzello voltak a színészek, akik az ikonikus dinós film főszereplőit alakították. A Jurassic Park kétségkívül fordulópontot jelentett mindezen színész karrierjében. De mint a legtöbb filmes projekt esetében, sok más színész is részt vett a meghallgatásokon, és felajánlották nekik, hogy csatlakozzanak ehhez a legendás szereposztáshoz, de különböző okok miatt végül nem kerültek be. Íme 10 olyan sztár, aki játszhatott volna a Jurassic Parkban.

1) Harrison Ford

10 színész, akik nagyon közel kerültek ahhoz, hogy mégse játsszák el ikonikus szerepüket

A paleontológus Dr. Alan Grant megformálására Sam Neillt választották, aki minden bizonnyal a lehető legjobban alakította a karaktert. És bár Neill nélkül nehéz elképzelni a Jurassic Parkot, a történet egészen másképp is alakulhatott volna, hiszen Spielberg első választása valójában Harrison Ford volt. A színész ekkor már világszerte ismert volt a két legnagyobb filmes franchise-ban játszott főszerepeiről: Star Wars és Indiana Jones, amelyekben a Jurassic Park rendezőjével dolgozott együtt.

Ehhez a két franchise-hoz még egy harmadikat is hozzá lehetett volna tenni, hiszen Harrison volt az első színész, akinek Alan Grant szerepét ajánlották fel, hiszen Spielberg teljesen meg volt győződve arról, hogy a főszerepet ebben a produkcióban is el tudja játszani. Ford azonban végül visszautasította a szerepet, és bár a döntése mögött meghúzódó okok nem ismertek, könnyen lehet, hogy másfajta karaktereket szeretett volna játszani.

2) Juliette Binoche

A lét elviselhetetlen könnyűsége (1988)

Juliette Binoche francia színésznő és táncosnő volt az egyik első színésznő, akire a filmkészítők Laura Dern után gondoltak a paleobotanikus Dr. Ellie Sattler szerepére. Addigra olyan filmekkel szerzett némi jelentőséget, mint A lét elviselhetetlen könnyűsége és A Pont-Neuf szerelmesei. Binoche elsősorban egy okból utasította vissza a rendező ajánlatát: már elkötelezte magát Krzysztof Kieślowski Három szín című filmjének főszerepére: Kék, a Három szín trilógia első része. Ez a produkció, amelynek bemutatója a Jurassic Parkkal egy évben volt, Binoche-t elismert nemzetközi sztárrá tette. Felajánlottak neki egy szerepet a Schindler listájában, Spielberg másik, szintén 1993-ban bemutatott filmjében, de ezt is visszautasította.

3) Jim Carrey

20 év után vallotta be Jim Carrey, hogy kit tart élete szerelmének

A kilencvenes évek igen jelentős évtized volt Jim Carrey színész és komikus számára. Miután négy éven át szerepelt az In Living Color című tévésorozatban, Carrey karrierje fellendült, és 1994-re már olyan filmekben játszott, amelyeket máig a legemlékezetesebbjei között tartanak számon, mint például az Ace Ventura: Állati nyomozó, A maszk és a Dumb és Dumber.

Egy évvel ezekben a vígjátékokban való szereplése előtt azonban nem mást alakíthatott, mint a Jurassic Parkban a különleges Dr. Ian Malcolmot. A káoszelméletre szakosodott matematikus szerepe felkeltette Carrey figyelmét, így elment a meghallgatásra, és figyelemre méltóan jó munkát végzett. A filmkészítők azonban végül Jeff Goldblumot választották helyette, miután rájöttek, hogy ő a tökéletes ember a szerepre.

4) Sean Connery

Megszakad a szív: Ez volt Sean Connery utolsó kívánsága

Richard Attenborough színész és filmrendező kapta a Jurassic Park tulajdonosának és az InGen alapítójának, John Hammondnak a szerepét. Ez Attenborough egyik legnépszerűbb filmje, a Doktor Dolittle és a Csoda a 34. utcában, hogy csak néhányat említsünk. Ez a furcsa karakter azonban egészen másképp is alakulhatott volna, hiszen felmerült a lehetőség, hogy a szerep Sean Connery kezében landol. A James Bond szerepével már világhírűvé vált színész Spielberggel dolgozott együtt az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban, és ő volt az elsők között, akik szóba kerültek Hammond szerepére, végül mégis visszautasította a szerepet.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·