FILMEZZUNK.HU
Keanu Reeves újfent olyan dolgokat tett, amitől megolvad a szíved

Keanu Reeves újfent olyan dolgokat tett, amitől megolvad a szíved

7991

Keanu Reeves újfent olyan dolgokat tett, amitől megolvad a szíved

Keanu Reevest rengetegen szeretjük. Nem csak azért, mert botrányoktól mentes, remek és tehetséges színész, hanem mert, mint ember is a tökéletesség határait feszegeti. Most olyan példamutató, megható történeteket olvashatunk Keanuról, amiket valljuk be nem sok színészről olvashatunk. Ezek jócselekedetei miatt pedig csak még jobban szeretjük és tiszteljük Őt:

Keanu Reeves újfent olyan dolgokat tett, amitől megolvad a szíved

Keanu, az ember – és állatbarát:

A színész több jótékonysági szervezetet is támogat: az állatjogokért küzdő PETA-t, a beteg gyerekeket segítő SickKids Foundationt és a Stand Up to Cancer rákellenes alapítványt. Ez utóbbit feltehetőleg azért is, mert húga 10 éven keresztül küzdött a betegséggel. De Reeves bármikor segít, amikor alkalma nyílik rá: rendszeresen meghívja ebédre a kevésbé jómódú stábtagokat, egyiküket még a szervízbe is elvitte az autójáért, sőt egy díszletépítő-munkást egyszer 20 ezer dollárral segített ki. A Mátrix esetében fizetésének egy részéről is lemondott, hogy az effektes és jelmezes munkatársak nagyobb költségvetésből dolgozhassanak, valamint a A cserecsapatban és Az ördög ügyvédjében is kevesebbet kért, hogy Gene Hackmannel, illetve Al Pacinóval dolgozhasson. Reeves kerüli a luxust: egyszerű ember módjára utazik, eszik és él. Többször is nyíltan kijelentette, hogy a pénz foglalkoztatja a legkevésbé.

Keanu és a hajléktalan esete:

A színészt még 1997-ben kapták le egy hajléktalan férfi oldalán. Úgy tűnik, Reeves egyszerűen leült a hajléktalan mellé, együtt evett-ivott vele, és közben beszélgettek is. A képen látottakon túl semmit nem tudni erről a történetről, de alapvetően átlagemberekről szokatlan az efféle cselekedet, nem hogy hollywoodi sztároktól.

Keanu Reeves újfent olyan dolgokat tett, amitől megolvad a szíved

Keanu az esőben:

Reeves semmilyen más szempontból nem él vissza a hírnevével: az Isten lánya (2016) című film forgatásának záróbuliján esett meg, hogy a szórakozóhely előtt 20 percet állt az esőben, mert nem akart bevágni a sorban előtte állók elé. Ráadásul az este folyamán később talált egy hitelkártyát is, amit visszajuttatott a tulajdonosának.

Keanu Reeves és egy félresikerült repülőút:

Reeves jótét lelkének legújabb bizonyítéka, hogy amikor San Franciscóból Los Angelesbe repült, a gépet Bakersfieldbe irányították át. Ez természetesen alaposan bekavart az utasok hazajutásába, de Reeves talpraesett volt, folyamatosan kommunikált a helyzettel kapcsolatban, végül pedig szerzett egy buszt, ami elvitte utastársaival együtt Los Angelesbe. Ő is beült tehát a többiek közé, sőt arról is gondoskodott, hogy mindenki számára a lehető legkellemesebben alakuljon a kényszerű kitérő: a környékről sztorizgatott és helyi zenészek dalaival szórakoztatta utastársait. És ha még tovább lehet fokoznia ennek a csodás színésznek a jótettét, fontos megjegyezni, hogy a kisegített utasok nemvárt kitérője egy fillérjükbe sem került, ugyanis a nagylelkű Keanu állt mindent.

Keanu Reeves újfent olyan dolgokat tett, amitől megolvad a szíved

Kenau segített a lerobbant Octavia Spencernek:

Octavia Spencerből (A számolás joga, A segítség, A viskó) lehet, hogy soha nem vált volna Oscar-díjas színésznő, ha nincs Keanu Reeves. Évekkel ezelőtt történt Octaviaval, nem sokkal azután, hogy Los Angelesbe költözött, hogy egyik első meghallgatására tartva lerobbant az autójával. “Senki nem segített nekem, mert iszonyú koszos volt az autóm” – emlékezett vissza a színésznő. – “Egy fa alatt álltam vele mindig, úgyhogy tele volt madárürülékkel, és nem mostam soha. De aztán jött Keanu Reeves. Egy motoron ült, bukósisak volt rajta és napszemüveg, ezért nem is ismertem fel, amikor lehúzódott és megkérdezte, hogy tud-e segíteni.” Spencer halálosan szégyellte magát, ugyanis borzasztóan nézett ki, szakadt volt a ruhája, Reeves pedig önként vállalta, hogy megtolja a mocskos autót – így aztán nem is szívesen idézné fel Reeves számára a sztorit. Végül Spencer nem is tudta hogyan meghálálni a dolgot, így a mai napig azzal fejezi ki a köszönetét, hogy kollégája összes új filmjét megnézni a nyitóhétvégén. És itt még nincs vége a történetnek, ugyanis nem csak Spencer volt  ilyen szerencsés: más pórul járt sofőrök is beszámoltak hasonló élményről, egyikük kedvéért állítólag még egy 50 mérföldes kitérőt is tett Reeves, hogy hazafuvarozza.

Szerző: MéziMcFly

Az egykori Superman durván kifakadt, hogy az új Superman biszexuális lett


Article Tags: ·