FILMEZZUNK.HU

Aki a piszkos munkát végezte – Ő az az ember, aki 27 filmben volt Bud Spencer kaszkadőre

21413

Aki a piszkos munkát végezte – Ő az az ember, aki 27 filmben volt Bud Spencer kaszkadőre

Giancarlo Bastianoni harmincöt éve él Rió de Janeiróban. Az 1,91 méter magas olasz kaszkadőr azonban egykor félelmetes veszélyekkel szembesült: vad lovakon ült, lángoló autót vezetett, és szakadékokról ugrott le. A ’60-as évektől kezdve ő volt Bud Spencer kaszkadőre is egy-egy filmben, annak ellenére, hogy cseppet sem hasonlít rá, tudhatjuk meg ezt az érdekes információt Király Levente könyvéből, a Verhetetlen párosból. A spagettiwesternek és az akciófilmek nagyszerű sztárja többek között forgatott Almería sivatagában, a volt Jugoszláviában, Hongkongban vagy éppen Kuala Lumpurban is.

Giancarlo Bastianoni

Giancarlo akkor ismerte meg Pedersolit, amikor Lex Barker dublőre volt a Tarzanban. Az olasz színész-kaszkadőr összesen huszonhét filmben szerepelt együtt Bud Spencerrel.

„Amikor befejeztem az egyik munkát, akkor ismertem meg Carlo Pedersolit egy rövidfilm forgatásán. Pedersoli azt mondta nekem, ide figyelj, dolgozz velem, szükségem van rád, lovagolj helyettem. Ő nagyon nem szeretett lovagolni. Teljesen másképpen néztem ki, mint ő. Én nagyon sovány voltam, de beöltöztettek, parókát, szakállat kaptam, így olyan lettem, mint ő (itt az Aranyeső Yuccában jeleneteire gondol, ahol Bud helyett lovagolt a távoli felvételeken – a szerk.). Nem sokat dolgoztam helyette, inkább előkészítettem a vicces, bunyós jeleneteket. Bud Spencer nagyszerű ember volt, nápolyi származású, mindig jókedvű. Tizennyolc évet töltöttem vele, benne voltam minden filmjében. Az ördög jobb és bal keze volt az első, aztán jött a második része. Nagyon sok filmet csináltunk együtt, például a Piedone-sorozatot. Terence Hill-lel közösen évente egy filmet csináltak, ellenben én évi két-három filmet is forgattam vele, amikben ő játszotta a főszerepet.”

A Piedone Hongkongban forgatása előtt egy héttel Giancarlo Bastianoni a helyszínre utazott a helyettes producerrel és a gyártásvezetővel. Először Bangkokba, aztán Hongkongba mentek, hogy megnézzék a forgatási helyszíneket.

„Mindig előrementem, hogy leteszteljem, jó-e a szálloda, vagy hogy jó-e az étel. Mindig engem küldött előre, hogy felmérjem a terepet és megkóstoljam a kaját”

– mondja Bastianoni.

Ez az a film, amit Bud Spencer legszemélyesebb darabjának tekintenek

(Via Verhetetlen páros)


Article Tags: · · · ·