FILMEZZUNK.HU
A "Gumiarcú" Jim Carrey 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

A “Gumiarcú” Jim Carrey 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

24066

Jim Carrey legjobb filmjei

Jim Carrey, születési nevén James Eugene Carrey (Kanada, Ontario, Newmarket, 1962. január 17.) kétszeres Golden Globe-díjas kanadai humorista és színész. A „Gumiarcúnak” is nevezett színész legismertebb jeleneteit Ace Ventura szerepében láthatjuk. Emellett jó néhány drámai szerepben is kiválóan megállta a helyét. Mivel a mókamester a napokban ünnepli 62. születésnapját, ezért róla állítottunk össze egy toplistát, mely a 10 kedvenc filmünket tartalmazza. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jim Carrey produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. A grincs (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

Egy apró hópihében egy egész kis világ rejtőzik. Itt található Kifalva, amit a pisze orrú Kik népesítenek be. Kedvenc ünnepük a karácsony, melyet lázas készülődéssel várnak. Lelkesen díszítgetik takaros városukat, mindenki lázban ég. Egyedül a kis Cindy (Taylor Momsen) néz furcsán erre a színes kavalkádra. Nem messze lakik valaki, aki viszont kifejezetten gyűlöli a karácsonyt, ő a Grincs (Jim Carrey). A kis Cindy nem hiszi el a zöld lényről szóló mendemondákat. Azt szeretné, ha idén a Grincs lenne Kifalván a karácsonyi mókamester. Maga indul útnak, hogy átadja neki a meghívót.

A grincs /How the Grinch Stole Christmas, 2000/

Amikor a castingért felelős szerkesztő elment egy forgatásra kipróbálni, hogy Jim Carrey megfelelne-e a szerepre, Jim annyira benne volt az Ember a Holdon című filmben alakított szerepében, hogy eljátszotta saját magát, ahogy eljátssza a Grincset. Így kapta meg végül a szerepet. A mókamester műarca a forgatások előtt 8 órán keresztül készült, és annyira borzalmasan kényelmetlenül érezte magát az arcára épített latexben, hogy egy korábbi hadi tengerésztől vett leckéket arról, hogyan kell elviselni a kínzást.

9. Ember a Holdon (Man on the Moon, 1999)

A huszadik század egyik legkiemelkedőbb komikusának, Andy Kaufmannak az életét tárja elénk Jim Carrey. A szeretve gyűlölt, gyűlölve szeretett sztár, aki meghódította Amerikát, és akiről még ma is legendák terjednek, vitatott személyiség volt, aki szerette maga körül felkavarni az állóvizet, és soha nem riadt vissza egy kis botránykeltéstől, ha nevetés lett a vége.

Ember a Holdon (Man on the Moon, 1999)

A producerek nem tudták eldönteni hogy Ben Stiller vagy Jim Carrey kapja a főszerepet. Végül is Miloš Forman, a rendező döntött. Érdekesség, hogy Jim megvásárolta Andy Kaufman kongáit, és felhasználta azokat a meghallgatási videóján. A filmben szerepel Carrey volt felesége, Melissa Womer is. Egy pincérnőt alakít.

8. Dick és Jane trükkjei (Fun with Dick and Jane, 2005)

Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) boldog életet élnek, dúskálnak a gazdagságban és a földi javakban, mígnem egy napon Dick elveszti jól menő munkáját, holott a közelmúltban léptették elő. Ráadásul nemrég beszélte rá a feleségét, hogy mondjon fel, hiszen már egyedül is képes eltartani a családot. Alig van megtakarított pénzük, így hát a házuk is elúszni látszik. Dick úgy dönt, hogy nem hagy mindent veszni, inkább felcsap bűnözőnek. A házaspár nekilát, hogy visszalopja azt, ami az övék volt.

Dick és Jane trükkjei (2005)

A Paramount Pictures 100 ezer dollárt fizetett a Sonynak, amiért egy hétig állt a film forgatása. A stúdiónak ugyanis szüksége volt Jim Carreyre a Lemony Snicket – A balszerencse áradása (2004) című film forgatásán. Jane szerepét eredetileg Cameron Diaz játszotta volna, de kénytelen volt lemondani a szerepről, mert a forgatás ütközött egy másik filmjével. Jim Carrey esése a sikertelen nyomtatás után valódi volt, Carrey nagyon megütötte magát. Valójában csak le kellett volna másznia, de elveszítette az egyensúlyát. Dean Parisotnak annyira tetszett ez jelenet, hogy beletette a filmbe.

7. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel (Jim Carrey) és Clementine (Kate Winslet) találkoznak, megismerik egymást és összekötik életüket. Egy új eljárásnak köszönhetően Clementine kitörölteti emlékeiből Joelt. Amikor a férfi erre rájön, ő is megteszi ugyanezt. Azonban ahogy telik az idő, úgy bukkannak felszínre Clementine foszlányai, s a férfi rádöbben: nem tudja örökre kitörölni Clementine emlékét, mert az iránta érzett szerelme örök és elpusztíthatatlan.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Jim Carrey a film forgatásakor depressziós időszakát élte, ezért volt ilyen visszafogott. Hogy a néző könnyebben el tudja választani egymástól az idősíkokat, a rendező azt találta ki, hogy Clementine hajszínének változtatásával teszi személetesebbé a Joellel való kapcsolatuk egyes fázisait. A vonaton utazós jelenetben Clementine megüti Joelt. Mivel ez nem szerepelt a forgatókönyvben, Carrey reakciója tökéletesen valósághűre sikeredett.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·