FILMEZZUNK.HU
A "Gumiarcú" Jim Carrey 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

A “Gumiarcú” Jim Carrey 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

24108

3. Truman Show (The Truman Show, 1998)

Truman Burbank (Jim Carrey) egy szürke kivárosban éli egyszerű életét, átlagos munkája, takaros háza és szép felesége és egy-két titkos vágya van, melyeket csak barátjával tud megosztani. Mégis ő a világ legismertebb embere, akinek mindennapjait az egész világ figyelemmel követi. Neki ugyanis fogalma sincs róla, hogy otthona, a félsziget csak egy díszlet, rokonai, barátai és munkatársai pedig  színészek, akik a világ legdrágább valóságshowjának részei, melynek ő maga a főszereplője. A rendező (Ed Harris) semmit sem bíz a véletlenre, ám Truman valahogy mégis gyanút fog…

Truman Show (The Truman Show, 1998)

Jim Carrey a filmben nyújtott alakításáért megkapta a Golden Globe-, és az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját. A jelenetek, melyekben Carrey egy szappannal rajzol a tükörre, és önmagát szórakoztatja, teljes egészében a színész improvizációi.

2. Ace Ventura 1-2 (Ace Ventura 1-2, 1994 és 1995)

Ace Ventura (Jim Carrey) szó szerint állati ügyekre szakosodott magándetektív. Most éppen rossz formában van: a kocsija szélvédőjét összetörte a perverz kutyatolvaj, a dús keblű ügyfele készpénz helyett természetben fizetett, és a háziúr is neheztel rá a rengeteg állat miatt. Mégis ő az egyetlen aki szóba jöhet, amikor a föld, pontosabban a víz alól is elő kell keríteni a Miami Delfinek futballcsapatának kedvenc kabalaállatát, Hópelyhet, a palackorrú delfint.

10 meghökkentő tény az Ace Ventura című vígjátékról

Jim Carrey forgatókönyvíróként is kivette a részét a munkából. Carrey ragaszkodott hozzá, hogy kedvenc bandája, a Cannibal Corpse szerepeljen a filmben. A rock klubban a zenekar a Hammer Smashed Face című dalát adta elő. Eredetileg Rick Moranis játszotta volna Ace-t, azonban visszautasította Ace Ventura szerepét.

1. Dumb és Dumber – Dilibogyók (Dumb & Dumber, 1994)

Lloyd (Jim Carrey) és Harry (Jeff Daniels) nem túl bonyolult fickók, élik balszerencsétől és kalamajkáktól tömött szürke mindennapjaikat, és mindent elkövetnek azért, hogy végre zöldágra vergődjenek. Ám Lloyd egy szerencsétlen véletlen folytán megismeri álmai nőjét, és onnantól kezdve semmi sem állíthatja meg, hogy megszerezze a lányt, még egy szövevényes emberrablási ügy, és nem túl okos barátja sem.

Dumb és Dumber - Dilibogyók

Jim Carrey évekkel a film forgatása előtt törte le a fogát, ám a film kedvéért eltávolították a protézist, hogy karaktere még idiótábbnak tűnjön. A jelenet az aspeni étteremben, amikor Lloyd rácsodálkozik a Holdra szállásra, nem volt benne a forgatókönyvben – Jim találta ki a forgatáson. A két főszereplő karakterét a némafilm-sztár Harold Lloydról nevezték el.

Rá sem ismerni a Másnaposok duci sztárjára – Zach Galifianakis elképesztően sokat fogyott

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jim Carrey produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·