FILMEZZUNK.HU
12 Kevin Costner film, amit mindenképpen látni kell

12 Kevin Costner film, amit mindenképpen látni kell

46461

8. Több mint testőr (The Bodyguard, 1992)

Rachel Marron (Whitney Houston) népszerű énekesnő rengeteg rajongóval. Egyikük vonzalma azonban veszélyesebbnek tűnik a többinél. A popsztár egyre-másra kapja a zaklató leveleket. Rachel testőrt kap maga mellé, mégpedig a komor és tapasztalt Frank Farmer (Kevin Costner) személyében, akinek azonban nincs könnyű dolga a hírességgel. A helyzet azonban bármelyik pillanatban komolyra fordulhat.

Több mint testőr (1992)

Kevin Costner a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. A film ötletét eredetileg a hetvenes évek közepén vetették fel, de túlságosan problémásnak találták akkor. Kevin Costner a karakterét Steve McQueenre alapozta, olyannyira, hogy McQueen legendás frizuráját is felvette a filmben.

7. Újoncok napja (Draft Day, 2014)

Sonny Weawer (Kevin Costner) futball menedzsernek az NFL Draft, azaz az Amerikai Futballszövetség “sorozónapján” lehetősége nyílik rá, hogy megmentse a Cleveland csapatát, de ehhez egy igazi tehetséget kell leszerződtetnie. Gyors döntést kell hoznia, hogy mit hajlandó feláldozni a tökéletesség keresésében, s közben teljesen elmosódik a határ a személyes és szakmai élete között ezen a napon, amely több száz fiatalember életét változtatja meg, kiknek a legfőbb álmuk, hogy az NFL-ben játszhassanak.

Újoncok napja (Draft Day, 2014)

6. Hullámtörők (The Guardian, 2006)

Ben Randall (Kevin Costner) igazi legenda a parti őrség vízi mentői között, ám egy balul sikerült mentési akció során elveszíti csapatát, és lelkileg összezuhan. Hogy összeszedje magát, visszavonul, és a tanítást választja egy kiképzőközpontban. Itt találkozik a fiatal úszóval, Jake-kel (Ashton Kutcher), aki minden áron vízi mentő akar lenni. Ahogy Randall, úgy Jake is a múlt kísértete elől menekül.

Hullámtörők (2006)

A forgatás helyszínét áttették Louisianába mert 2005-ben egy sor hurrikán sújtotta az Egyesült Államok déli részét. A produkcióban látható egyik tanonc egy olimpiai úszóbajnok.

5. Robin Hood – A tolvajok fejedelme (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)

Keresztes hadjáratra megy a Szentföldre Richárd királlyal (Sean Connery) Robin of Locksley (Kevin Costner). Hazaérkezve látják: az uralkodó távollétében anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami bíró és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, az apját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét. Újra találkozik gyerekkori barátjával, a szép Mariannal (Mary Elizabeth Mastrantonio).

Robin Hood - A tolvajok fejedelme (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)

Kevin Costner a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Cary Elwes elutasította Robin szerepét, mivel erőltetettnek érezte a történetet, olyannyira, hogy ő maga alakította Robint a film paródiájában, a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme c. filmben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·