FILMEZZUNK.HU
12 Kevin Costner film, amit mindenképpen látni kell

12 Kevin Costner film, amit mindenképpen látni kell

46464

4. Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables, 1987)

Egy egyszerű körzeti ügyész a lehetetlenre vállalkozik, amikor azt a célt tűzi ki maga elé, hogy kézre keríti az Egyesült Államok első számú közellenségét, Al Capone-t (Robert De Niro). A maffiózó a zsebébe tartja egész Chicagót, Ness (Kevin Costner) azonban nem hátrál meg, és kis csapatával mindent megtesz azért, hogy a rácsok mögé dugja minden idők egyik legelvetemültebb bűnözőjét.

Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables, 1987)

Robert De Nironak nem volt elég ideje a forgatás előtt, hogy elég kilót szedjen fel ahhoz, hogy külsőleg is hitelesen jelenítse meg a maffiózót, ezért párnákkal tömték ki ruháit, hogy kövérebbnek látszódjon. Mickey Rourke visszautasította Eliot Ness szerepét, így kaphatta meg Kevin Costner.

3. Terepfutás (McFarland, USA, 2015)

Egy főleg spanyolok lakta kaliforniai kisváros edzője (Kevin Costner) elhatározza, hogy nyertes futócsapatot alkot a helyi egyetem diákjaiból. A vegyes nemzetiségű sportolókból álló csapatnak nem csak saját fizikai korlátaikat, de előítéleteiket is le kell győzniük, ha ők akarnak lenni az 1980-as év bajnokai.

Terepfutás (McFarland, USA) - Kritika

2. John F. Kennedy – A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Oliver Stone monumentális alkotásában az amerikai történelem egy mindenki által ismert, ám kevesek által értett tragikus fejezetét tárja elénk, John F. Kennedy meggyilkolását. A tragédiát övező számtalan rejtély közepette igyekszik utat találni Jim Garrison (Kevin Costner), a magányos jogász, aki fel akarja tárni az igazságot, és meg akarja találni a választ a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ki ölte meg valójában Kennedyt?

John F. Kennedy - A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Jim Garrison szerepét Oliver Stone Mel Gibson-nak is fölajánlotta, ám ő Kevin Costner szerencséjére visszautasította. A filmet mindössze 72 nap alatt forgatták, és a rendező, Oliver Stone kedvenc saját rendezése. A produkciót 1991-ben bemutatták az amerikai Kongresszusnak a Kapitóliumban. 1992-ben nyilvánosságra hozták a JFK ügy aktáit.

1. Farkasokkal táncoló (Dances With Wolves, 1990)

Dunbar hadnagy (Kevin Costner), akit az amerikai polgárháború frontjáról helyeztek át a Sedgewick erődbe, hogy ott magányosan állomásozzon, száműzetésében kapcsolatba kerül a közelben táborozó sziú indiánokkal. A sziúk és az amerikai katona először gyanakvással, majd mind inkább elfogadással és nyitottsággal közelednek egymás felé. Dunbar összebarátkozik a törzsfőnökkel, Tíz Medvével (Floyd Red Crow Westerman), a harcossal (Rodney A. Grant), sőt a szerelem is rátalál a sziúk közt nevelkedett fehér nő, Álló Ököl (Mary McDonnell) személyében. Az idill azonban nem tarthat örökké…

Farkasokkal Táncoló (Dances With Wolves, 1990) – Kevin Costner

A Farkasokkal táncoló 7 Oscar-díjat és 3 Golden Globe-ot is bezsebelhetett. Kevin Costner villoghatott a gálákon, hiszen, mint a film rendezője átvehette a legjobb rendezőnek járó díjakat, illetve, mindkét gálán a legjobb filmnek járó díjnál is neki kellett felmennie a pódiumra. Kevin Costner az alkotásban látható minden lovaglós jelenetet kaszkadőr nélkül hajtotta végre.

Rá sem ismerni a Másnaposok duci sztárjára – Zach Galifianakis elképesztően sokat fogyott

Természetesen a lista szubjektív, így akadhat közte olyan, amit te lehet, hogy kihagynál. Ellenben, ha toplistánk nem tartalmazza a kedvenc alkotásodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·