FILMEZZUNK.HU
Micsoda nő!

Julia Roberts elmesélte, hogyan lett az övé minden idők egyik leghíresebb főszerepe

546

Julia Roberts elmesélte, hogyan lett az övé minden idők egyik leghíresebb főszerepe

Azt mondják, a legjobb dolgok a legjobb pillanatokban történnek. Ez Julia Roberts színésznőre is érvényes, akinek a Micsoda nő! (Pretty Woman) című film hozta meg a világsikert és a hírnevet. Bár játszott ő már korábban is különböző moziprodukciókban, vitathatatlanul a Micsoda nőként rabolta el örökre a szívünket. Az 1990-ben debütált romantikus vígjátékban Roberts egy közönséges utcalány, Vivian Ward szerepébe bújt, akinek a szépsége felett a jóképű milliomos, Edward Lewis (Richard Gere) sem tudott szemet hunyni.

Micsoda nő! (1990)

Julia Roberts ragyogó karriert futott be, olyan filmekben játszva el a főszerepet, melyek ma már klasszikusoknak számítanak. De hiába a gazdag önéletrajz és megannyi sikeres alakítás, az őt meghatározó szerep mindig is a Micsoda nő lesz. Vivian és Edward szerelmi története nézők millióit szögezte a képernyők elé, Julia Roberts pedig ezáltal lett világsztár. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy a népszerűsége egy hajszálon múlott: egy lépés választotta el őt attól, hogy elveszítse a szerepet. A színésznő egy nemzetközi kiadványnak adott interjújában mesélt az esetről. Már minden készen állt a forgatáshoz, megvolt a szereposztás is, amikor a stúdió, mely a filmet gyártotta volna, gyakorlatilag egyik napról a másikra bezárt. Leállt a munka, még mielőtt valójában megkezdődött volna, így Julia Roberts nagy alakításának is annyi lett. A színésznő szavaival élve, halvány fogalma sem volt, mi lesz a sorsa az eset után.

Nem sokkal az incidens után, ismét rákacsintott a szerencse a Pretty Woman-projektre: a Disney produkciós iroda fantáziát látott benne, ezért átvette a film forgatókönyvét. Bár semmit sem tudott arról, mi vár majd rá, Julia Roberts elfogadta az új producer meghívását azzal a szándékkal, hogy visszaszerzi ezt a munkát.

Julia Roberts és Gary Marshall találkozójától függött minden, de a megbeszélés a legnagyobb összhangban zajlott, így nemcsak a forgatás, hanem a főszerep is maradt. Senki sem gondolta volna, hogy a filmnek ekkora sikere lesz! A történetét azonban teljesen átírták, abba a formába, melyet ma már mindenki ismer. A Micsoda nő több mint 436 millió dolláros bevételt kaszált, és máig a Disney legnyereségesebb filmprodukciója, egyszerűen felülmúlhatatlan.

Meglepő kérdést kapott Asthon Kutcher a riportertől. A színész válasza az egész világot megrázta!

(Via erdekessegek.net)


Article Tags: · ·