FILMEZZUNK.HU
Ő volt Vitay Georgina az Abigélben – A színésznőt fiatalon egy drámai betegség vitte el - Szerencsi Éva

Ő volt Vitay Georgina az Abigélben – A színésznőt fiatalon egy drámai betegség vitte el

935

Ő volt Vitay Georgina az Abigélben – A színésznőt fiatalon egy drámai betegség vitte el

Az Abigél négyrészes televíziós film főszerepe – amit később is a legkedvesebb szerepei között emlegetett a színésznő – az igazi, nagy berobbanása volt. Évekkel később nemzetközi díjat is kapott érte, az első nemzetközi televíziós fesztiválon, Rómában. Szerencsi Évát, az egész ország szeretett Vitay Georgináját fiatalon drámai betegség vitte el.

Ő volt Vitay Georgina az Abigélben – A színésznőt fiatalon egy drámai betegség vitte el - Szerencsi Éva

Szerencsi Éva 1972-ben

Egykori osztályvezető tanára, Várkonyi Zoltán szerencsétlen alkatnak nevezte, amit sikerei teljében még nem értett, később azonban, amikor mellőzöttebbé vált és küzdenie kellett a szerepekért, megértette. Még akkor, amikor a színpadon összetett, komoly szerepeket játszott és a kritika az első televíziós sikerei után, több mint egy évtizeddel is, a korábbi naiva viszonylatában méltatta. Rendszerint azzal a felütéssel, hogy a romantikus, babaarcú széplány karakterhez képest, jó valódi színésznőként látni. Szerencsi Évát valóban elég hamar felfedezték a filmesek, még főiskolára járt 1972-ben, amikor Keleti Márton a Bob herceg főszerepére hívta.

A Huszka Jenő operettjéből készült filmben, Nagy Gábor partnereként, egy ország megismerhette Annie szerepében. Mindenki szívébe zárta a polgárlányt, aki meghódítja az álruhában hódító Bob herceget (Nagy Gábor). Diákkorában a Pinceszínház amatőr társulatában játszott, ekkor találkozott szerelmével, későbbi férjével, Szakácsi Sándorral, akivel a főiskolára is együtt jártak. Lángoló, viharos szerelem volt az övék a főiskola alatt.

Ő volt Vitay Georgina az Abigélben – A színésznőt fiatalon egy drámai betegség vitte el - Szerencsi Éva

Szerencsi Éva és Szakácsi Sándor a Néhány első szerelem története című tévéfilm forgatásán, 1974-ben

1976-ban házasodik össze, majd rövid ideig él együtt Szakácsi Sándorral, akivel a főiskolai gondtalan évek után, egyre nehezebb a közös élete. Valójában az Abigél forgatása körül kezdett megromlani a kapcsolatuk, mert az egyébként nagyon féltékeny férj, nemigen tudott mit kezdeni felesége sikereivel. Szerencsi Évát pedig az zavarta, hogy kissé kicsapongó életet élt a férje és gyakran nem ment haza. A diákkori szerelemből, mindkettejük nagy szerelméből született rövid házasság végül válással ért véget.

Szerencsi Éva szinte egyetlen interjúban sem panaszkodik, csupán megemlíti, hogy az Abigél idején egy ország drukkolt sorsának alakulásáért, nagyon elkényeztette a kritika. A szerény megjegyzések mögött komoly gyötrelmek lehettek, amelyeket a külvilág felé nem mutatott, mégis sokszor depressziós lett miattuk. Élete utolsó éveiben tüdőrákkal küzdött, a betegséget sokáig titokban tartotta, méltósággal viselte és bízott a gyógyulásban. Szakácsi Sándorral való válása után harminchárom évesen lett anya, később úgy nyilatkozott: „Annyira vágytam az anyaságra, hogy belehajszoltam magam ebbe a kapcsolatba“. Élete utolsó éveiben ismét megtalálta a boldogság és férjhez ment, de a halálos betegséget nem tudta legyőzni. 2004 szeptemberében győzte le a betegség. 52 éves volt.

Piros Ildikó 76 évesen is gyönyörű – Friss fotókon az Abigél egykori Zsuzsanna nővére

(Via Origo.hu)


Article Tags: · · · ·