FILMEZZUNK.HU
Jake Gyllenhaal elárulta, hogy miért vállalta el Mysterio szerepét a Pókemberben

Jake Gyllenhaal elárulta, hogy miért vállalta el Mysterio szerepét a Pókemberben

2655

Jake Gyllenhaal elárulta, hogy miért vállalta el Mysterio szerepét a Pókemberben

Az Oscar-díjra jelölt Jake Gyllenhaal sokunk nagy örömére 2019-ben csatlakozott a Marvel-moziverzumhoz a Pókember: Idegenben című filmben. Ő volt az akkori színészgárda egyik legkellemesebb meglepetése, nem is beszélve az általa alakított zseniálisan eljátszott karakterről, Mysterio-ról.

Pókember: Idegenben (2019) - Előzetes

Jaket egy interjú alkalmával megkérdezték, hogy milyen okból kifolyólag csatlakozott a Marvelhez, melyre a következő választ adta:

“Az emberek éveken át kérdezgették tőlem, hogy csinálnék-e ilyen jellegű filmet. A válaszom mindig az volt, pláne mióta láttam a Sundance egy korábbi, karakterorientált történetekkel teli felhozatalát, hogy arra vágyom, találjak valami olyat, ami a képességeimhez illő, amit szeretek, és amivel őszintén magam lehetek. Ez mind elmondható erről a szerepről, szóval örülök, hogy az emberek ilyen izgatottak voltak miatta.”

Ám érdekességképpen az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nemcsak Quentin Beck / Mysterio kapcsán merült fel először a színész neve egy képregényfilmnél. Ugyanis Gyllenhaalt korábban már megkeresték egy másik karakter kapcsán, amit a 40 éves színész anno elutasított. A felajánlott szerepre David Ayer kérte fel, aki a Suicide Squad – Öngyilkos osztagot rendezte, hogy Jake eljátszhatná Rick Flag karakterét. Gyllenhaal a felkérést akkor határozottan elutasította, amit a mai napig nem bánt meg. Mindenesetre abban egyetértünk, hogy Mysterio karakterének elvállalása mind a színész, mind a képregényhű megjelenést illetően igencsak jó döntésnek bizonyult Gyllenhaal számára.

Szerző: MéziMcFly

Robert Downey Jr. elárulta melyik volt karrierje legjobb filmje


Article Tags: · · ·