FILMEZZUNK.HU
Peter Falk büszke volt magyar származására - Nagypapája ebben a magyar városban született

Peter Falk büszke volt magyar származására – Nagypapája ebben a magyar városban született

1208

Peter Falk büszke volt magyar származására – Nagypapája ebben a magyar városban született

Az ikonikus színész, a Columbo sztárja nemcsak a vásznon nyomozott profiként, hanem a valóságban is: például azt is kiderítette, hogy az egyik nagyszülője egy magyar városban született. A sokszoros Emmy-díjas színész, Peter Falk ugyan New Yorkban született 1927. szeptember 16-án, a sztár jól tudta, hogy valójában kelet-európai származású: a felmenői között cseh, lengyel, illetve magyar rokonokat is találhatunk.

Peter Falk és élete szerelme esküvői képe 46 évvel ezelőttről – Columbo felesége gyönyörű menyasszony volt - Shera Danese

Peter Falk és élete szerelme esküvői képe 47 évvel ezelőttről

Anyai ágon Peter Falk nagymamája a mai Csehország területén születetett, a nagypapája, Peter Hochhauser viszont Budapesten jött világra 1874-ben. Sőt, egyes feltételezések szerint a Columbo sztárjának dédapja nem más volt, mint a közismert magyar politikus, országgyűlési képviselő, író, Falk Miksa, aki a Magyar Tudományos Akadémia tagja is volt.

Bár az utóbbit egyelőre nem sikerült minden kétséget kizáróan bebizonyítani, akad valami, ami biztosan örökre összefűzi őt állítólagos ősével – méghozzá egy szobor. A Peter Falk közkedvelt karakteréről, Columbo hadnagyot (na meg a basset hound kutyusát) ábrázoló budapesti szobrot ugyanis éppen a Budapest V. kerületében található Falk Miksa utcában állították fel pár évvel a színész halála után, 2014-ben: a műalkotást Fekete Géza Dezső készítette.

Így néz ki napjainkban a 74 éves Shera Danese, aki Columbo felügyelő élete szerelme volt

(Via A Columbo sztárja, Peter Folk ebből a magyar városból származik: hihetetlen, hogy ezt nem tudtuk eddig (msn.com))


Article Tags: · · · ·