FILMEZZUNK.HU
A Gyűrűk Ura sztárja

A Gyűrűk Ura sztárja: “Az Istenbe vetett hit jobbá teszi a világot”

2511

A Gyűrűk Ura sztárja: “Az Istenbe vetett hit jobbá teszi a világot”

A “Gyűrűk Ura” szkeptikus és magát racionalistának tartó színésze, John Rhys-Davies kijelentette, hogy a kereszténységnek tartozik a legtöbbel a világ, hiszen a hit jobbá tette a világot.

A Gyűrűk Ura sztárja: "Az Istenbe vetett hit jobbá teszi a világot"

A világhírű színész egy vörös szőnyeges rendezvényen, a hitet hangoztató családi tartalmakat ünneplő díjátadón tette a kijelentését. A színész hangját egy evangéliumi hívő embert játszó karakterhez adta az animációs “Zarándok Folyamata” című filmben, amelyet elismertek a gálán.

“Racionalistának és szkeptikusnak tartom magam, de mégis folyamatosan azon kapom magam, hogy megvédem a keresztényeket és a kereszténységet. Ezt csodásnak tartom, hiszen néha elfelejtjük, hogy a keresztény civilizáció a világot egy jobb hellyé tette, mint amely valaha volt. A kereszténység egyik legnagyobb győzelme például a rabszolgaság visszaszorítása volt. Bár még a mai napig létezik a rabszolgaság, amely mélyen elszomorít.”

– mondta a színész a Christian Post keresztény hírportálnak. A walesi művész, aki világhírűvé vált a “Gimli” nevű karakter alakításásért a “Gyűrűk Ura” című trilógiában, most egy újabb hit alapú alkotásban fog szerepelni, amely Szent Patrikról, “Írország apostolának” életéről szól.

11 színész, akik egy adott filmmel robbantak be a köztudatba, de más nagyszerű szerepeket is játszottak

Az “Én Vagyok Patrik” (I am Patrick) című dokudrámát Szent Patrik Napján fogják először vetíteni a mozikban március 17 és 18 között. A díjátadón a színész még azt is elmondta, hogy a kereszténység korai történelme során segített előreléptetni a demokrácia ideológiáját.

“Minden, amit fontosnak tartunk: a szólásszabadságot vagy a lelkiismereti jogot mind már láthattuk az első és második századbeli római kereszténység idejében, ahol egy önálló keresztény azt mondhatta, hogy joga van bármiben hinni, ahelyett, amit az éppen akkori uralkodó parancsolt neki. Innen kezdődött a függetlenség, a demokrácia és az egyenlőség ideológiája, amely a mai napig fejlődésben van.”

– mondta, majd hozzátette, hogy éppen ezért a kereszténységnek tartozunk a legtöbbel a világon.

“Óriási hiba lenne irrelevásnak és jelentéktelennek titulálni a kereszténységet és szerintem ezt csak az olvasatlan elméjű emberek teszik meg.”

– jelentette ki a színész.

Dennis Quaid elmesélte, hogyan találta meg Istenbe vetett hitét: „Egyedül Jézus ad nekem erőt”

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · ·