FILMEZZUNK.HU
Benicio Del Toro legjobb filmjei

Most ünnepli 57. születésnapját Benicio Del Toro – Íme a nagyszerű színész 7 legjobb filmje

18496

Benicio Del Toro legjobb filmjei

Benicio Del Toro Oscar-, és Golden Globe-díjas színész, aki generációjának egyik legjobbja. A Puerto Rico-ban született színész a napokban ünnepli 57. születésnapját, melynek alkalmából összegyűjtöttük a hét kedvenc filmünket tőle, melyeket nyugodt szívvel ajánlunk a kedves Olvasóknak is.

7. Félelem és reszketés Las Vegasban (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998)

Egy újságíró és ügyvéd barátjának LSD-s ámokfutásának története. Duke (Johnny Depp), a firkász és dr. Gonzo (Benicio del Toro), a fiskális agyondrogozva forgatja fel Las Vegas amúgy is zaklatott életét. A két eszement minden törvényt és erkölcsi szabályt áthágva valóságos szörnyetegként dúlja fel a várost, míg végül rendőrkézre kerülnek.

Félelem és reszketés Las Vegasban (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998)

Tudtad, hogy…?

Benicio del Toro a szerep kedvéért 20 kilót szedett fel. A film alapjául szolgáló könyvben a főszereplő a The Rolling Stones Sympathy for the Devil című számát hallgatja kocsijában, azonban a dal jogainak megvásárlására az alacsony költségvetés miatt nem volt mód.

6. 21 gramm (21 grams, 2003)

Paul Rivers (Sean Penn) boldogtalan házasságban él angol feleségével, Maryvel (Charlotte Gainsbourg). Cristina (Naomi Watts) kábítószeresből kétgyermekes háziasszonnyá vált középosztálybeli nő. Jack Jordan (Benicio del Toro) börtönből szabadult férfi, aki a keresztény tanításokban talál erőt családja támogatásához. Egy tragikus autóbaleset mindhárom család életét örökre megváltoztatja. A látszólag összefüggéstelen eseménydarabok lassan összeállnak, az óriási kirakójáték az élet és a halál hátborzongató képét tárja elénk…

21 gramm (21 grams, 2003)

Tudtad, hogy…?

Alejandro González Iñárritu egy személyben rendezője és producere a filmnek. A filmet teljes egészében időrendi sorrendben vették fel annak ellenére, hogy a végső vágásnál a jelenetek nem kronológiai sorrendben követik egymást.

5. Che – Az argentin és Che – A gerilla (Che: Part One és Che: Part Two, 2008)

A Che – Az argentin című életrajzi filmdráma a hazájában hősként és legendás harcosnak tartott Che Guevara (Benicio del Toro) életét mutatja be. A filmeposz története két részből áll: az első rész az 1955 és 1962 közötti Batista kormánya elleni háború időszakát eleveníti fel, majd a Havannába történő dicsőséges bevonulást Castro (Demián Bichir) oldalán, mindeközben fokozatosan bontakozik ki előttünk a forróvérű politikus személyisége és valódi arca is.

Che - Az argentin és Che - A gerilla (Che: Part One és Che: Part Two, 2008)

4. Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

“A gonosz legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik” – hangzik el a kripli Kint (Kevin Spacey) szájából. Mondvacsinált okkal bevisznek öt kemény fiút a Los Angeles-i rendőrségre. Ha már a bűnüldöző szerv (avagy a sors) így akarta, összeállnak a legények, s minden idők legjobb bűnbandájaként gaztettet gaztettre halmoznak. Mígnem egy napon hátborzongató megbízatásuk lesz: magával az ördöggel kell(ene) leszámolniuk. Mert a gonosz mégiscsak létezik. Úgy hívják: Keyser Söze. De vigyázat: itt senki nem az, akinek látszik!

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

Tudtad, hogy…?

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított ‘101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz’ című könyvben. Al Pacino is esélyes volt Dave Kujan szerepére, de végül nem tudta elvállalni a szerepet. Mint azt később elmondta, nagyon megbánta a dolgot.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·