FILMEZZUNK.HU
20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

20 meglepő érdekesség az Amerikai szépség című filmről

3859

Amerikai szépség érdekességek

Az Amerikai szépség Kevin Spacey (1959. július 26.) egyik klasszikus filmje, mellyel hat díjat is bezsebelt, köztük a második Oscar-díját is a legjobb férfi főszereplő kategóriában. Spacey az 1980-as években kezdte filmes pályafutását. Olyan filmekben szerepelt, mint: Közönséges bűnözők, Hetedik, Ha ölni kell, Szigorúan bizalmas, Ártatlan bűnöző, A jövő kezdete, David Gale élete, Kilenc élet, Nyomd, Bébi, nyomd, vagy a nagysikerű Kártyavár sorozat. Legutóbbi filmje a 2018-as Milliárdos fiúk klubja, ami sajnos elég nagy bukás lett.

Kevin Spacey bejelentette, hogy homoszexuális

Karrierje kirobbanóan ívelt felfelé, ám a 2017-ben napvilágot látott szexuális zaklatási vádak miatt összeomlott az eddig felépített élete, és saját szavaival összefoglalva, a koronavírushoz hasonlította életét: “Nem hiszem, hogy meglepő, ha azt mondom, hogy 2017 őszén teljesen megváltozott a világom. A munkám, a kapcsolataim és a magamnak kivívott helyem az iparágon belül órák alatt váltak semmivé. Most hasonló helyzetbe kerültünk, és még ha ennek egészen mások is az okai, azt gondolom, hogy érzelmileg nagyon hasonló dolgokat élünk át. Így aztán átérzem, milyen az, amikor hirtelen azt mondják, nem mehetsz vissza dolgozni, vagy hogy elveszítheted a munkádat, és ebben a helyzetben neked semmiféle befolyásod nincs a dolgokra.” Reméljük, hogy tartogat Kevinnek az élete még pozitív dolgokat, és bár jelenleg nagyon sötét felhők gyűlnek felette, ne felejtsük el, hogy színészi tehetsége felülmúlhatatlan. Kívánjuk, hogy mindezek ellenére a jövőben még sikerül Neki remek filmeket készítenie. Most nézzünk meg 20 érdekességet, egyik legismertebb filmjéről, az Amerikai szépségről:

1. Az Amerikai szépség 5 Oscar-, és 3 Golden Globe-díjat is kapott, így ennek a filmnek nem kérdés, hogy helye van a filmtörténet remekművei között, és máig tetemes rajongótáborral büszkélkedhet.

2. Kevesen tudják, hogy a filmet valós események inspirálták. Az 1990-es évek elején az amerikai sajtót egy botrányos történet járt be: Fisher, akit a cikkekben csak a Long Island-i Lolitaként emlegettek, tizenhét éves volt, amikor arcon lőtte szeretőjének feleségét, Mary Joey Buttafuocot. A lány az eset után több mint hat évet töltött a rácsok mögött, míg Joey-t négy hónap letöltendőre ítélték, amiért szexuális kapcsolatot létesített az akkor még nem felnőtt korú Amyvel.

20 érdekesség az Amerikai szépség című filmről

3. A film forgatókönyvírója, Alan Ball elárulta, hogy nyolc évig dolgozott az alapötleten.

4. A történet alapját Amy Fisher és Joey Buttafuoco ügye szolgáltatta. Amikor New Yorkban éltem, az Adweek-nek dolgoztam, és egy napon arra lettem figyelmes, hogy egy fickó egy képregényt árul az utcán, melynek főszereplői Amy és Joey voltak. A borító egyik felén egy szűzies Amy, a másikon a ragadozó alkatú Joey volt látható.

5. 2000-ben Alan besöpörte a legjobb forgatókönyvért járó Oscart.

Amerikai szépség (American Beauty, 1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·