FILMEZZUNK.HU
Most lenne 78 éves Alan Rickman – Íme 10 elképesztő tény a legendás színészről

Most lenne 78 éves Alan Rickman – Íme 10 elképesztő tény a legendás színészről

2152

Alan Rickman érdekességek

Alan Rickman első híresebb szerepe a Drágán add az életed gonosz szereplőjének a megformálása volt, ezt követték olyan filmek, mint a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, az Értelem és érzelem, a Michael Collins, a Raszputyin, a Téli vendég, melynek rendezője volt, a Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés és a Dogma. 2016-ban bekövetkezett haláláig többször is viszontláthattuk Perselus Piton szerepében a Harry Potter filmekben. A legendás színész a napokban ünnepelné 78. születésnapját. Alábbi cikkünkkel rá emlékezünk.

10 híresség, akik életük későbbi szakaszában lettek híresek

(1) Alan Sidney Patrick Rickman néven látta meg a napvilágot 1946. február 21-én Hammersmith-ben, Londonban, az Egyesült Királyságban.

(2) Édesapja, Bernard Rickman gyári munkás volt, míg édesanyja, Margaret Doreen Rose a családot látta el. Alannek van egy bátyja, David, egy öccse, Michael, és egy húga, Sheila. Rickman 8 éves volt, amikor édesapja meghalt.

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Alan Rickman-ről

(3) Ösztöndíjjal került a londoni Latymer Upper Schoolba, ahol a rajz mellett a színjátszással is megismerkedett, majd a Chelsea College of Art and Desing-ban, illetve a Royal College of Artban folytatta tanulmányait. Iskolái után egy újságnál lett grafikus, végül mégis a színészetnél kötött ki, amikor felvételt nyert a Royal Academy of Dramatic Artra.

(4) Színészi karrierjét színpadon kezdte, játszott többek között a Royal Shakespeare Companynél is, majd a BBC The Barchester Chronicles című tévésorozatában tűnt fel.

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Alan Rickman-ről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·