FILMEZZUNK.HU
Több évvel a színész halála után derült ki Alan Rickman féltve őrzött titka - Egykori kolléganője árulta el

Több évvel a színész halála után derült ki Alan Rickman féltve őrzött titka – Egykori kolléganője árulta el

25403

Több évvel a színész halála után derült ki Alan Rickman féltve őrzött titka – Egykori kolléganője árulta el

Hihetetlen, de már több, mint hét éve annak, hogy 2016. január 14-én, 69 éves korában Alan Rickman meghalt. Az angol színész bár daganatos betegséggel küzdött, élete utolsó éveiben is rendszeresen dolgozott. Rickman egyik leghíresebb szerepe: Perselus Pitont. A Potter-saga talán legnagyobb fordulatát köthetjük Piton karakteréhez, akit részeken keresztül úgy építettek fel, hogy minél nagyobb ellenszenvet váltson ki az olvasóból és a nézőből egyaránt, míg az utolsó könyvben lévő visszaemlékezéssel szembesíti az embereket azzal, hogy nála hűségesebb, bátrabb és erősebb karakter a világon nem létezik.

Több évvel a színész halála után derült ki Alan Rickman féltve őrzött titka - Egykori kolléganője árulta el

Rickman azon kevesek egyike volt, akik Piton igazi történetét a kezdetektől ismerték; az írónő, J. K. Rowling maga avatta be a színészt a titokba. Így a filmekben az a lenyűgöző, hogy a tudás birtokában az első pillanattól úgy játszott, hogy gonosznak tűnő karaktere apró rezdülésekkel, pillanatokkal mindig tükrözze valódi énjét.

„A filmes szakma leglojálisabb embere volt, akivel valaha is találkoztam. A filmek forgatása ideje alatt is, de azok után is mindig tartotta bennem a lelket, támogatott, hitt bennem. Nagyon jó barátok lettünk és voltunk hosszú éveken keresztül, de nagyon kevésnek látom a vele töltött időt. Amikor a Harry Potter után színházi szerepeket kaptam, amikor csak tehette, eljött az előadásaimra, és szinte egyet sem hagyott ki, pedig nagyon elfoglalt volt. Nem kellett volna ezt tennie, de ő ott akart lenni.”

– mesélte Daniel Radcliffe. Pár évvel később Kate Winslet árult el a színésszel kapcsolatban pár dolgot.

„Alan volt a legkedvesebb ember, akit valaha is ismertem a filmes világból. Mindig nagyon kedves volt és szeretetteljes. Minden forgatás után együtt vacsoráztunk- teljesen mindegy volt, hogy hányan ültünk az asztalnál, vagy hogy mennyire volt luxus a hely, mindig Alan fizetett. Természetesen ellenkeztünk, de ő ilyenkor átható tekintettel csak ennyit mondott: Harry Potter, és mindannyian elnevettük magunkat. A kemény munkával megkeresett pénzét családjára, barátaira és kollégáira költötte. Sosem fizetett más, ha Alan a közelben volt, valahogyan mindig úgy intézte a dolgokat, hogy a számlát ő állta. Vagy számlája volt az étteremben, vagy megegyezett jó előre a pincérrel, vagy a varázspálcáját használta, de mindig ő fizetett.”

– emlékezett vissza a Titanicból is ismert színésznő

15 igaz történeten alapuló film, amit látnod kell

(Via Skubizo.hu)


Article Tags: ·