FILMEZZUNK.HU
Barátjának, Bruce Willisnek köszönhette a világhírnevet - Már 10 éve, hogy elhunyt Michael Clarke Duncan

Barátjának, Bruce Willisnek köszönhette a világhírnevet – Már 12 éve, hogy elhunyt Michael Clarke Duncan

14725

Barátjának, Bruce Willisnek köszönhette a világhírnevet – Már 12 éve, hogy elhunyt Michael Clarke Duncan

Stephen King a Halálsoron című filmet tartja a leghűbb King-adaptációnak. A horror koronázatlan királya 1996-ban jelentette meg 6 külön könyvecskében A halálsoron című regényét, melyből egy évvel később egy gyűjteményes formátum is kiadásra került. A könyvből már viszonylag hamar, 1999-re készült egy moziváltozat Frank Darabont rendezésében, hiszen a ’80-as és a ’90-es években valóságos Stephen King-lázban égett Hollywood. Frank Darabont jegyzi egyébként a másik híres, börtönben játszódó King-regény kultfilmmé vált adaptációját, az 1994-es A remény rabjait is.

Michael Clarke Duncan

Eredetileg úgy volt, hogy a kosaraslegenda Shaquille O’Neal lesz a Halálsoron barátságos óriása. Ő ekkor már olyan filmeken volt túl, mint a Csont nélkül, a Kazaam, a szellem és az Acélzsaru. Michael Clarke Duncan saját bevallása szerint csak amiatt kapta meg John Coffey szerepét, mert az egyik hollywoodi barátja, Bruce Willis szólt neki, hogy Frank Darabont nyílt meghallgatást hirdetett a készülő Halálsoron főszerepére, és épp egy izomkolosszus fekete színészt keresnek (a két sztár egyébként az 1998-as Armageddon forgatásán cimborált össze).

A fantasztikus színész 2012. július 13-án szívinfarktussal került kórházba. A hírek szerint barátnője, Omarosa Manigault-Stallworth mentette meg életét azzal, hogy a kórházba kerülése előtt sikerült újraélesztenie. Augusztus 6-án engedték ki az intenzív osztályról, de kórházban maradt továbbra is. 2012. szeptember 3-án reggel hunyt el Los Angelesben 54 éves korában.

Színészek, akikről nem is tudtad, hogy már meghaltak


Article Tags: · · · · ·