FILMEZZUNK.HU
Joker (2019) - Előzetes

Tudtad? Joaquin Phoenix végig improvizálta a Joker egyik legszürreálisabb jelenetét

1117

Tudtad? Joaquin Phoenix végig improvizálta a Joker egyik legszürreálisabb jelenetét

Azt eddig is tudtuk, hogy Phoenix egy zseni, de ezek után már nem tudjuk, minek hívjuk. Az a jelenet, amiben Arthur az első gyilkossága után egy nyilvános mosdóban végzett relaxációs táncmozdulatokat, elvileg nem úgy volt benne a forgatókönyvben, mint ahogy láttuk. Állítólag Todd Phillips nem tudta, hogy mi lenne ide a legmegfelelőbb, végül Phoenix oldotta meg a problémát.

Joker (2019) - kritika

Aztán ott volt az a bizonyos jelenet, amikor Arthur már teljesen kifordulva önmagából, bohóc sminkben táncolt a lépcsőn. A színész maga nyilatkozta, hogy a mozdulatok egy részét rögtönözte, sőt, mikor Arthur-t felkonferálják a Murray Franklin showban, azt a jelenetet 17-szer vették fel, és Joaquin Phoenix állítólag minden felvételkor más-más módon jött be. Emellett ott volt a film egyik legszürreálisabb jelenete, amit első megtekintésre nem is tudtuk hirtelen hova tenni: amikor Arthur bemászik a hűtőszekrénybe, és magára zárja az ajtaját. Lawrence Sher, a film operatőre azt mondta, hogy ez a jelenet abszolút nem volt benne a forgatókönyvben, Phoenix magánakciója volt, amit felvettek.

„Phoenix arra gondolt, mit tenne, ha kóros álmatlanságban szenvedne. Miután bevilágítottuk és beállítottuk a kamerákat, jött a megismételhetetlen színészi játék. Emlékszem, azon agyaltunk, hogy mit művel – most tényleg bemászott a hűtőbe? Egyszerre volt vicces, és egyben bizarr”

– magyarázta Sher.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Dallas sztárjai

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · ·