FILMEZZUNK.HU
Shrek története: Egy élő ember inspirálta a mesefilmet

Shrek története: Ő volt az az ember, aki a mesefilmet inspirálta

6966

Shrek története: Ő volt az az ember, aki a mesefilmet inspirálta

Érdekes azt a tényt megjegyezni, hogy a híres animációs karakter Shrek, akit mindannyian ismerünk és szeretünk feltűnően hasonlít egy élő emberre French Angel-re. Igen jól olvastad. Azonban valami nagyon tragikus dolog történt vele és ez inspirálta az írót arra, hogy megalkossa ezt a szeretett karaktert. Nézzük meg azt, hogy hogyan is született az ötlet.

Ismerkedjünk meg azzal a személlyel, akiről a pletykák azt mondják, hogy ő inspirálta Shreket.

Shrek története: Egy élő ember inspirálta a mesefilmet

Maurice Tillet egy kiemelkedő birkózó volt az 1930-as és az 1940-es években. Annak ellenére, hogy úgy hívták a gyermekkori barátai, hogy „A francia Angyal” a szőke haja és az angyali arca miatt, Tillettet akromegáliával diagnosztizálták 17 évesen. Ez a hormonális zavar túlzott mértékű csont növekedést okozhat, leginkább a kéz, a láb és a fej részén.

Tillet akromegália okozta növekedési ugrása után a fotókon teljes hasonlóságot láthatunk Shrek és őközötte. Annak ellenére, hogy gyermekkorában arról álmodozott, hogy ügyvéd lesz Tillett csatlakozott a francia hadsereghez és később professzionális birkózó lett 1937-ben.

Amennyire normális életet akart élni Tillet, annyira javult is az állapota.

Shrek története: Egy élő ember inspirálta a mesefilmet

A nem szokványos megjelenésének ellenére, Maurice Tillet kitűnően vezette életét és próbálta az állapotát is helyre hozni. Azonban sajnálatos módon az élete során a kezelések száma korlátozottak voltak és az állapotának előrehaladtával a szív- és az érrendszere küzdött, hogy lépést tudjon tartani a folyamatos növekedésével. Végeredményképpen Maurice gyengébb lett és a karakterének az erőssége csökkenésnek indult.

Maurice Louis Linck-el dolgozott, hogy egészségi állapotának romlása során több gipszmintát is tudjon készíteni az arcáról. Ezek a minták 2 célból készültek. Először is azért, hogy a bokszoló karrierjét meg tudják örökíteni. Másodjára pedig azért, hogy dokumentálni tudják azt, hogy hogyan hat az emberi testre az akromegália. Ezek a gipszszobrok most az International Pro Wrestling Hall of Fame-ben találhatóak meg és azt a célt szolgálják, hogy bizonyságot tegyen a Maurice állapotával szembeni bátorságról és kitartásról.

Shrek története: Egy élő ember inspirálta a mesefilmet

Maurice Tillet 50 évesen halt meg 1954-ben szeptember 4-én egy szívroham miatt, amit az akromegália okozott. Nagyon széles körben elterjedt, hogy Maurice különleges megjelenése Shrek karakterét inspirálta. A DreamWorks Animation soha nem erősítette meg, azonban a 2 ember közötti hasonlóságot nehéz figyelmen kívül hagyni. Shrek és Maurice is megtagadta azt, hogy a nem szokványos megjelenésük meghatározzák az életüket, így csak élték tovább az életüket.

Shrek története: Egy élő ember inspirálta a mesefilmet

Maurice Tillet-et mindig meg fogjuk jegyezni a különleges külseje miatt. Egy eredményes birkózó volt, aki méltósággal nézett szembe az állapotával. Az interneten Maurice örökké a szívünkbe lesz azért, mert miatta alkották meg Shrek karakterét.

//Manó Málna//

15 karakter, akit valós személy ihletett

(Via Brightside)


Article Tags: · · ·