FILMEZZUNK.HU
Filmek a divat világából

A 6 legdivatosabb film, amelyben a ruhák is főszerepet kapnak

11024

3. Coco Chanel /Coco avant Chanel, 2009/

Egy franciaországi árvaházban egy kislány minden vasárnap várja, hogy az édesapja érte jöjjön. Egy énekesnő, aki egy kisvárosi kávéházban énekel részeg katonák előtt. Egy varrónő, aki a vidéki szabóságban varja a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, akinek nem megfelelő adottságai miatt védelmezője, Etienne nyújt menedéket. Egy szerelmes asszony, aki azt az ígéretet teszi magának, hogy még ha teljes szívéből szeret is, akkor sem megy férjhez. Egy olyan lázadó, akit az akkori társadalom megvet. Egy olyan nő, aki a szeretői ingeit hordja. Ez Coco Chanel, aki azelőtt lett a modern nő és azelőtt teremtette meg a divatot mielőtt azt a világ számára kitalálta volna. Chanel életét bemutató dráma, amelyből megtudhatjuk, hogy milyen élete volt világ egyik legnagyobb és legismertebb divatasszonyának és hogyan alakult ki a máig az Ő nevét viselő divatháza.

2. Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany’s, 1961/

A csinos Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben a luxusékszerbolt kirakat előtt álmodozik, hiszen 18 évesen otthagyta szülővárosát, hogy meghódítsa New York előkelő és luxus világát. Előkelő partikban, odaadó férfitársaságban nincs hiány, az érzelmek viszont háttérbe szorulnak, mígnem Holly menthetetlenül beleszeret egy ágról szakadt, nincstelen és sikertelen íróba, Paulba (George Peppard). Hogy mi lesz, ennek az eredménye vagy miként győzi le a szerelem a nagyravágyást és a luxust kiderül, ha megnézed a filmet! A gyönyörű Audrey Hepburn egyik leghíresebb filmje.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

1. Az Ördög Pradát visel /The Devil Wears Prada, 2006/

A legdivatosabb filmek listáján természetesen ez a film kapja az aranyérmet. Megunhatatlan, klasszikus, amely a mai modern munka- és divatmániás életvitelt tárja elénk. Miranda Priestly (Meryl Streep) a divatipar úrnője, koronázatlan királynője. Runaway magazint tökéletes ellenőrzés alatt tarja és retteg tőle a divatvilág minden tagja. Miranda új asszisztense Andy Sachs (Anne Hathaway), aki egy frissen végzett főiskolás és ugródeszkaként szerezte meg az állást, amelyért mások ölni tudnának. Andyt a divat nem érdekli, szürke, kissé ódivatú jellem, teljesen ellentéte az ott dolgozó ,,díváknak”. Amikor belép a szerkesztőségbe és egyre elfogadottabbá válik, egyre jobban végzi a munkáját, rá kell jönnie, hogy ez a munka és világ, nem elszántság és céltudatosság kérdése.

20 elképesztő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

Dolph Lundgren már 66 éves: még mindig szívdöglesztően fest a Rocky sztárja

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·