FILMEZZUNK.HU
Akkor és most: Így néznek ki ma A farm, ahol élünk sztárjai

Akkor és most: Így néznek ki ma A farm, ahol élünk sztárjai

19459

Akkor és most: Így néznek ki ma A farm, ahol élünk sztárjai

A farm, ahol élünk című amerikai-western-dráma sorozat, a vadnyugat durvasága helyett a családi értékeket, a tisztességes munkát és az egymás iránti szeretetet helyezte előtérbe az Ingalls család példáján, 1974-től kezdve tíz éven át. A sorozat 40 éve ért véget. Hogyan alakult a szereplők élete?

12 meglepő érdekesség a szülinapos Melissa Gilbert-ről

A farm, ahol élünk sztárja, Melissa Gilbert régen és most

A kis Laura Ingalls szerepét játszó Melissa Gilbert a szakmában maradt és a Farm, ahol élünk történetét se zárta le véglegesen, ugyanis 2009-ben egy musical készült a teleregényből. Ebben persze már nem Laurát, hanem saját édesanyját, Caroline-t játszotta. Később egy amerikai táncos műsorban (nálunk Szombat esti lázként ismert) szerepelt, írt gyermek könyvet, sőt még egy szakácskönyvet is megjelentetett. Mi más témában, mint a prérin élők speciális ételei. A színésznőnek két gyermeke született, két házasságból.

Akkor és most: Így néznek ki ma A farm, ahol élünk sztárjai

Michael Landon és Karen Gassle

A családfő szerepét játszó Michael Landon a képernyőn rendkívül hitelesen alakította a harmonikus családi életet megteremtő apa szerepét, noha a való életben ő maga sosem élhetett ilyen idilli körülmények között. Landon háromszor nősült, hat gyermeke született és három gyermeket fogadott örökbe. Saját bevallása szerint láncdohányos és alkoholista volt. 1991-ben fájdalmakra panaszkodva kereste fel orvosát, s mint kiderült hasnyál-mirigy rákban szenved, amely átterjedt a májára és a nyirokcsomóira is. Bár az utolsó percig bizakodó maradt és nagyon sok humorral igyekezett enyhíteni testi fájdalmain, öt hónappal később elhunyt a család Malibui otthonában.

A Farm, ahol élünk története szerint Caroline Ingalls négy gyermeket nevel teljes odaadással és minden percét a családnak, a háztartásnak szenteli. A valóságban Karen Gassle a Broadway színpadának elismert színésznője volt már a 70-es évek közepén, amikor a sorozatra felkérték. Az egy évtizedes televíziós kalandozás után Gassle visszatért a színpadhoz. Kétszer házasodott, de valódi szerelme mindvégig a színészet maradt. Jelenleg szülővárosában, Kaliforniában él lányával, Lilyvel. Februárban ünnepli a 79. születésnapját.

Akkor és most: Így néznek ki ma A farm, ahol élünk sztárjai

Shannon Doherty

A sorozat elszánt követői bizonyosan emlékeznek még Jennyyre, aki mindig kékfestő kislány ruhában és a kötelező két fonattal bukkant fel Laura örökbe fogadott testvéreként. A kislányt Shannon Doherty játszotta, aki ma magasan a legismertebb színész a sorozat szereplői közül. Pályafutását a Farm, ahol élünkben kezdte alig tízévesen, később főszerepet kapott a Beverly Hills 90210-ben, és a Bűbájos Boszorkákban. Négyszer volt menyasszony, de egyszer sem ment férjhez, nehéz természete miatt sok hírességgel haragban van. 2015-ben mellrákkal diagnosztizálták, amely a nyirokkeringésére is átterjedt. A kemoterápiás kezelések miatt haja kihullott és hosszú küzdelmet vívott a betegséggel, melynek eseményeit részletesen dokumentálta Instagram oldalán.

Akkor és most: Így néznek ki ma A farm, ahol élünk sztárjai

Melissa Sue Anderson és Alison Arngrim

Melissa Sue Andersont (Mary Ingalls) A farm, ahol élünk gárdájához való csatlakozása indította el igazán a pályán. Mary szerepének megformálásáért Emmy-díjra is jelölték, végül a díjat egy évvel később, 1979-ben egy másik szerepének köszönhetően kapta meg. Michael Landonnal több filmes projekten dolgozott együtt, amire nagyon büszke volt. Az állítólag igen nyugodt természetű színésznő több „munkahelyi szerelmet” is felmutathatott, Lorenzo Lamast és a nála kétszer idősebb ifjabb Frank Sinatrát. Anderson ma háztartásbeliként él Kanadában, és író férjével, Michael Sloannel közös két gyermekét neveli.

Alison Arngrim (Nellie Oleson) 12 évesen kezdte színészi pályafutását a sorozatban. Eredetileg Laura szerepére jelentkezett, ám végül a fő ellenségét személyesítette meg. A 60 éves színésznő a való életben Melissa Gilbert legjobb barátnője.

A halál torkából táncolt vissza közénk Jeff Bridges

(Via bien.hu és femina.hu)


Article Tags: · · · · · · ·