FILMEZZUNK.HU
10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

1279

10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

Amikor romantikus filmeket nézünk, gyakran szeretjük összehasonlítani magunkat a főszereplőkkel és a kapcsolataikkal. A szeretetről, barátságról és határtalan érzelmekről szóló történetek, amelyeket a cselekménybe helyeztek, kevesen tudják, de néhányuk valós történet alapján készült. Az igazi romantika rajongói Allie és Noah szerelmébe szeretnek bele, de tudtad-e, hogy a történetük valós emberekből merített ihletet? Alábbi összeállításunkban olyan romantikus filmeket ismerhettek meg, amelyeknek a forgatókönyvét maga az élet írta.

1) Fogadom (The Vow, 2012)

Paige súlyos autóbalesetet szenved, és hosszú ideig kómában fekszik. Mikor felébred, semmire sem emlékszik. Barátai, családja, férje emléke is eltűnt, így mindenki új számára. Férjének, Leónak pedig újra el kell nyernie Paige szívét.

8 film, ami miatt még mindig hiszünk az örök szerelemben

2) Egész életem (All My Life, 2020)

Jennifer Carter és Solomon Chau egy kedves, szórakoztató, jegyes pár, akik készen állnak arra, hogy együtt kezdjék el életüket. De amikor Salamonnál májrákot diagnosztizálnak, lehetetlenné válik a nyári esküvő. Az idő múlásával barátaik és családjuk inspiráló tervet dolgoznak ki, Jennifer és Salamon álmai esküvőjének megvalósítására…

10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

3) Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Az öregember jegyzettömbjével a hóna alatt minden nap ellátogat az otthonba egy Alzheimer-kórban szenvedő asszonyhoz. Kinyitja a füzetét, és egy szerelmi történetet kezd felolvasni az emlékek nélküli nőnek: Allie Hamilton és Noah Callhoun viszontagságos életének történetét. A férfi asztalos, a nő jó házból való úrilány, aki vidéken, Noah szülőfalujában tölti a nyarat. A szerelem nyara után kirobban a második világháború, Noah-t és Allie-t elsodorja egymástól az élet. Csak hét év után hozza őket össze ismét egy véletlen – ezúttal örökre? Az öreg hölgy lassan ráébred, hogy neki is köze lehet ehhez a történethez.

Rachel McAdams és Ryan Gosling utálta egymást Szerelmünk lapjai alatt

4) Terminál (The Terminal, 2004)

A kelet-európai Viktor Navorski (Tom Hanks alakításában) kénytelen a New York-i repülőtéren dekkolni (méghozzá irgalmatlanul hosszú ideig), mert országában polgárháború dúl, és ezért ő, szegény kis állampolgár, diplomáciailag persona non gratává, azaz nem kívánatos személlyé válik. A szituáció abszurd, sőt tragikus, hősünk azonban feltalálja magát, s igyekszik kellemesen átvészelni a kínos bizonytalanságot.

A Terminál című film hátterében valójában ez a megható történet áll

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·