FILMEZZUNK.HU
10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

1120

5) Szívem csücskei (Fever Pitch, 2005)

A sikeres üzletasszony, Lindsey Meeks úgy érzi végre megtalálta álmai férfiját, Ben Wrightmann személyében. Minden csodaszépen alakul, amíg be nem köszönt a baseball szezon és Lindsey kénytelen szembesülni a férfi első, igaz szerelmével: a Boston Red Sox csapatával. Ben mániákus imádata odáig fajul, hogy kapcsolatuk válságba jut – vajon életképes-e ez az egyáltalán nem mindennaposnak mondható hármas?

10 romantikus film, amiket érdemes megnézni, mert valós történet alapján készültek

6) A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl, 2008)

A két testvér, Boleyn Anna és Mária a család befolyásának növelése érdekében – illetve apjuk elvárásainak megfelelően – viszonozza Anglia királyának, VIII. Henriknek gyengéd érzelmeit. A dolog azonban hamar elfajul, mivel kegyetlen rivalizálás alakul ki a lányok között a király szerelméért. A vetélkedésben először úgy tűnik, Mária győzedelmeskedik: bekerül a királyi udvarba és két gyermeket szül Henriknek. Azonban a hajthatatlan és kitartó Anna mindenáron Anglia királynője szeretne lenni, ezért testvére érzéseivel nem törődve a cél érdekében hamar behálózza Henriket. Miközben mindketten a király szerelméért harcolnak – egyikük valódi érzelmekkel, másikuk saját önző érdekei miatt – Anglia kettészakad. A baljós események között a Boleyn-lányok végül egymásban lelnek támogatást, és rájönnek, hogy az őket összekötő testvéri szál erősebb mint valaha.

12 alkalom, amikor a jelmeztervezők nem voltak pontosak

7) A nyughatatlan (Walk the Line, 2005)

Azokban az évtizedekben, amikor minden megváltozott, egy férfi, aki csak fekete ingben, fekete öltönyben lépett a közönség elé, aki a lázadást, a nyughatatlanságot jelképezte, a megfékezhetetlen új generáció hangja lett. Színre lépésével átformálta a rock’n’rollt, és vele az egész világot: úgy hívták, Johnny Cash (Joaquin Phoenix alakításában). Szedett gyapotot, árult háztartási eszközöket, szolgált a légierőnél, de mindig a törvényesség határán állt, mindig pattanásig feszülve, az összeomlás szélén élt. Ahogy karriert csinált, és lemezei milliós példányszámban keltek el, az alkohol és a kábítószer rabja lett – szinte fel sem fogta, milyen magasra jutott, és milyen sokat veszíthet. A korszak legnagyobbjai tűntek fel mellette: Jerry Lee Lewis, Elvis, Roy Orbison zenélt vele, ő azonban csak saját démonaival küzdött: tragikus gyerekkorával és reménytelen szerelmével (Reese Witherspoon Oscar-díjat érő alakításával), aki végül talán a nagy visszatéréshez is hozzásegíti őt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·