FILMEZZUNK.HU
Chris Pratt a János evangéliumával védte meg a hitét

Chris Pratt egy bibliai idézettel védte meg a hitét

4263

Chris Pratt egy bibliai idézettel védte meg a hitét

A keresztények arra hivatottak, hogy a világban éljenek, de nem a világból valóak. Azonban, ha minden szem rajtad van és azt nézi, hogy mit fogsz cselekedni, akkor nehezebb szilárdan megállni a hitben. Chris Pratt színész ezt nagyon jól tudja. A Galaxis Őrzői című film sztárját a hite miatt kritizálták azóta, mióta 2018-ban az MTV Movie and TV díjátadóján beszédet mondott.

Chris Pratt igazi állatimádó és büszke tulajdonosa egy sztármacskának

„Isten valóságos. Isten szeret téged. Isten a legjobbat akarja neked. Higgyél benne. Én hiszek.”

– mondta a közönségnek akkor. Azóta Pratt megszokta, hogy a szavait és a cselekedeteit a rajongók és a kritikusok is megvizsgálják. Mindenkinek volt valamiről véleménye, a hitétől elkezdve, a gyülekezetig, amibe járt rendszeresen. Hollywoodi színészként nem lehet könnyű eltartani és védelmezni a családját. Azonban a kritikusok nem lepték meg a színészt, mivel a Biblia pontosan leírja azt, hogy mi fog történni azokkal, akik hisznek Istenben.

„Számomra ez nem újdonság, abszolút nem új dolog. Ha ebből a világból való lennék, akkor szeretnének, azonban nem a világ választott ki engem. Ez van a János evangélium 15:18-20.”

– nyilatkozta Pratt, miután a hite miatt lett kritizálva.

„Pontosan gondoltam, hogy ez fog történni – 2000 évvel ezelőtt Jézust is utálták”

– tette hozzá Pratt. A social média utálata ellenére, Pratt folytatta a karrierjét és különböző kasszasiker élményű filmekben is kapott szerepet, mint például a Jurassic Park, illetve a Super Mario Bros-ban.

"A sikerhez az első kulcs az, hogy jó kapcsolata legyen valakinek Istennel"- Chris Pratt

Rendkívül érdekes dolognak hallatszik az, hogy egy ilyen híres színész, mint Brad Pittről miért gondolnak ilyen sokan rossz dolgot. Azonban Pratt hivatkozott a Bibliára, amiben pedig benne van az, hogy így fognak bánni a keresztényekkel.

„Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt ti nálatoknál. Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, ezért gyűlöl titeket a világ. Emlékezzetek meg ama beszédekről, amelyeket én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.” – János 15:18-20

Szerencsére most már kevésbé érintett ilyen kritizálásokban, azonban annál inkább érintett Isten dolgaiban. Pontosan így kellett lennie. (Galata 1:10). Vegyünk példát az ő életén keresztül.

//Manó Málna//

Denzel Washington sosem titkolja a hitét: „Minden nap olvasom a Bibliát!”

(Via PureFlix)


Article Tags: · · · · · · ·