FILMEZZUNK.HU
10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

855

10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

Az elmúlt évtizedek során számos lenyűgöző film készült, melyek valós eseményeken alapulnak. Ezek a filmek nemcsak szórakoztatóak, de inspirálóak és tanulságosak is lehetnek. A 2020-as évek is gazdagok voltak ilyen élményekben, íme, tíz fantasztikus film a közelmúltból, amelyek valós történeteket dolgoztak fel.

1) A chicagói 7-ek tárgyalása (2020)

Hét ember története, akiket különböző vádakkal állítottak bíróság elé az 1968-as chicagói Demokrata Párti konvenciót övező tüntetéssorozat kapcsán. Az Oscar-díjas Aaron Sorkin új filmjének főszerepeit olyan világsztárok alakítják, mint Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Michael Keaton és Sacha Baron Cohen.

2) Semmelweis (2023)

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti klinikán sem. A fiatal tanársegéd, Semmelweis Ignác egyszerre harcol a várandós anyák halálozásával és főnöke idejétmúlt nézeteivel. A férfi elkötelezetten kutat a gyermekágyi lázat kiváltó ismeretlen kórokozó ellen, ebben pedig egy fiatal nővér is a segítségére lesz. Az izgalmas kutatás során egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a rejtély megoldása viszont még nem jelent győzelmet, hiszen Semmelweisnek egyúttal győzelmet kell aratnia felettesein is.

3) A hó társadalma (2023)

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát.

4) Jessica útja (2023)

Az ausztrál tinédzser, Jessica Watson története, aki egyedül vitorlázta körbe a Földet. Jessica a legfiatalabb, aki erre vállalkozott.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·