FILMEZZUNK.HU
10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

901

8) Air – Harc a legendáért (2023)

Sonny Vaccaro, a Nike márkaigazgatója és Phil Knight, a Nike alapítója arra törekszenek, hogy forradalmasítsák a piacot azzal, hogy a kosárlabdázó legendát, Michael Jordant megnyerjék egy termékszponzorációra. A film Vaccaro fáradhatatlan erőfeszítéseit követi nyomon, hogy márkája számára exkluzív arculatként biztosítsa Jordant, amely erősen dobna a Nike presztízsén. Ben Affleck nem csak színészként, hanem rendezőként is bizonyított már Hollywoodban. Legújabb filmje, az Air főszerepeiben Matt Damon, Viola Davis, Jason Bateman, Chris Tucker, Marlon Wayans, Chris Messina és Gustaf Skarsgård lesznek láthatók.

9) A szabadság hangja (2023)

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem ellen küzd. Ám minden sikere ellenére egyre inkább kiábrándul a szörnyű bűncselekmények végtelennek tűnő áradatából. Végül Miguel (Lucas Ávila) esete jelenti az utolsó cseppet a pohárban. Ballard kiszabadítja a kisfiút a jéghideg gyermekkereskedők karmai közül Hondurasban, és megtudja, hogy a bűnözők még mindig fogva tartják a húgát, Rociót (Cristal Aparicio). Ekkor felmondja kormányzati állását, és egyedül indul el a kolumbiai dzsungel közepére, ahol az emberkereskedők fogva tartják a kis Rociót, és fegyverrel próbálják megakadályozni, hogy Ballard megmentse a lányt.

10) Az utolsó párbaj (2021)

A 14. századi franciaországban két jóbarát, Jean de Carrouges és Jacques Le Gris egymás ellen fordul, miután Carrouges azzal gyanúsítja meg Le Gris-t, hogy megerőszakolta a feleségét, Marguerite de Carrouges-t. A férfi VI. Károly királyhoz fordul, hogy fellebbezést nyújtson be a Pierre d’Alençon gróf által hozott határozat ellen, melyről Carrouges úgy véli, hogy részrehajló Le Gris javára. A párbajt kihirdetik, amelyik fél életben marad, azt Isten akaratának jeleként nyilvánítják győztesnek. Ha Jean de Carrouges elveszti a párbajt, feleségére, Marguerite de Carrouges-ra hamis vád miatt máglyahalál vár… Eric Jager nagysikerű, 2014-es azonos című regényét Ridley Scott adaptálja a mozivászonra olyan világsztárokkal a főbb szerepekben, mint Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver, Jodie Comer és Michael McElhatton.

Matt Damon és Ben Affleck homoszexuális volt a Good Will Hunting eredeti forgatókönyvében

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·