FILMEZZUNK.HU
10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

10 fantasztikus film a 2020-as évekből, amelyek igaz történet alapján készültek

905

5) A tizenhármak (2022)

Thaiföldön néhány fiatal srác és edzőjük egy elárasztott barlangban rekedt. A film az ő megmentésükre irányuló küldetést követi nyomon. A 2021-ben megjelent nagysikerű Tick, Tick…Boom producere, Ron Howard ezúttal egy megdöbbentő drámát hozott el, amelynek főbb szerepeiben Colin Farrell, Viggo Mortensen, Joel Edgerton, Tom Bateman, Lewis Fitz-Gerald, Teeradon Supapunpinyo és Paul Gleeson láthatók.

6) Richard király (2021)

A film a két lánytestvér, Venus és Serena Williams története, akik apjuk, Richard Williams tanított meg teniszezni, s végül a világ legjobb teniszezőivé váltak.

7) Blokád (2022)

A Blokád című film elsőként vállalkozik arra, hogy feltárja a rendszerváltás utáni Magyarország első nagy válságát, amely a taxisblokádként vonult be a történelembe. A tüntetés a drasztikusan megemelkedett benzinárak ellen a mai napig a kilencvenes évek egyik meghatározó eseménye. Egyúttal megismerhetjük Antall József életét és küzdelmeit a demokráciáért, aki beiktatása után fél évvel politikai karrierje egyik legnagyobb kihívásával volt kénytelen szembenézni. Antall József személyes életét mindeddig aligha ismerhettük, a Blokád című film viszont ebbe is bepillantást enged.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·