FILMEZZUNK.HU
Jake Lloyd

Emlékszel még Arnold Schwarzenegger kisfiára a Hull a pelyhesből? Így néz ki napjainkban!

25248

Emlékszel még Arnold Schwarzenegger kisfiára a Hull a pelyhesből? Így néz ki napjainkban!

Jake Lloyd 1996-ban mindössze 7 évesen, a Vészhelyzet című sorozatban kezdte pályafutását, majd megkapta Arnold Schwarzenegger fiának szerepét a Hull a pelyhes című vígjátékban. 1999-ben aztán ő játszhatta el a gyermek Anakin Skywalkert a Star Wars: Baljós árnyakban. Alakítását Young Artist díjjal jutalmazták. Mindezekkel párhuzamosan feltűnt néhány tévéfilmben és sorozatban is.

Jake Lloyd

Utoljára 2001-ben, a Madison című filmben forgatott, majd alig 12 éves korában visszavonult a színjátszástól. Döntését utóbb azzal indokolta, hogy az iskolában folyamatosan bántották és a sajtó érdeklődését is nehezen tudta elviselni.

„Az iskolai életem maga volt a földi pokol, mellette pedig napi 60 interjút kellett adnom. A többi gyerek állandóan gonoszkodott velem. Valahányszor megláttak, a fénykard hangját utánozták. Őrület volt”

– mesélte utóbb. Lloyd az ezt követő években videójátékokhoz kölcsönözte a hangját és közönségtalálkozókon is rendszeresen megjelent. 2012-ben bejelentette, hogy dokumentumfilmet rendez az Indiában élő tibeti menekültekről. Nem sokkal később aztán Chicagóba költözött, ahol beiratkozott a Columbia College film és pszichológia szakára, ám az első félév után otthagyta az iskolát.

2015-ben a botrányaitól volt hangos a sajtó: márciusban az édesanyja, Lisa Riley a rendőrségtől kért segítséget, Lloyd ugyanis a házához ment és előbb verbálisan majd fizikailag is bántalmazta. Az anya végül nem volt hajlandó feljelenteni a fiát. Közölte, hogy Lloydnál skizofréniát diagnosztizáltak és akkoriban nem szedte a gyógyszereit, ez magyarázhatta a viselkedését. Néhány hónapra rá az egykori gyerekszínészt Jake Broadbent néven Dél-Karolinában tartóztatták le, miután jogosítvány nélkül vezetett, áthajtott egy piros lámpán, majd a rendőröket látva menekülni kezdett. 25 mérföldes autós üldözés után egy erdős területen fának ütközött, ez állította csak meg.

Édesanyja ezt követően a sajtónak megerősítette, hogy fia mentális betegségben szenved és újra megpróbálnak segítséget kérni a számára. Lloyd azonban rács mögé került és óvadék ellenében sem engedték szabadon. Tíz hónappal később a börtönből egy pszichiátriai intézetbe szállították át. 2018-ban a családot újabb tragédia érte: Lloyd 26 éves húga, Madison álmában, váratlanul meghalt.

Jake Lloyd

A család a közelmúltban közleményt adott ki fiuk állapotával kapcsolatban:

„Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek a kedves szavakért, a támogatásért és a jóakaratért. Jake-nél paranoid skizofréniát diagnosztizáltak, illetve sajnos az anozognózia nevű tünet is fennáll nála, ami miatt nincs tudatában a betegségének. Ez csak súlyosbítja a küzdelmét, amely még nehezebb a húga, Madison tragikus halála óta. Közelebb került a családhoz, és mindannyian keményen dolgozunk, hogy segítsünk neki. Még mindig kedves és gondoskodó ember, és reméljük, hogy a lehető leghamarabb visszatérhet ahhoz a szórakoztató és humoros önmagához, aki valaha volt. Jake továbbra is a gyógyulás útján halad, köszönhetően a szeretetnek és a támogatásnak, melyet tőletek kap.”

Emlékszel John Candyre a Jég veledből? Sajnos tragikus véget ért az élete

(Via NLC.hu)


Article Tags: · · ·