FILMEZZUNK.HU
Emlékszel John Candyre a Jég veledből? Sajnos tragikus véget ért az élete

Emlékszel John Candyre a Jég veledből? Sajnos tragikus véget ért az élete

25045

Emlékszel John Candyre a Jég veledből? Sajnos tragikus véget ért az élete

John Candy pályáját Torontóban kezdte, először a Second City Television tévésorozatban vált ismertté. Olyan vígjátékokban játszott, mint a Bombázók a seregnek, A nagy csobbanás, A nagy kiruccanás (1988), Űrgolyhók (1987) a Belevaló papapótló és természetesen a Jég veled, ahol a visszavonult edző szerepében szerettük meg a Jamaikai bobcsapat élén. Ezen kívül az egyik leghíresebb szerepe a túlságosan beszédes utazó ügynök, Del Griffith volt, aki zuhanyfüggönyökhöz árult karikákat John Hughes rendező komédiájában, a Repülők, vonatok, automobilok című filmben.

Jég veled 1993

A színész kóros elhízástól szenvedett egész felnőtt kora alatt. Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején további súlyt szedett fel, bár az utolsó időszakban erőfeszítéseket tett, hogy javítson egészségén. 1994-ben, mialatt az Elég a vadnyugatból! című filmet forgatták Durangóban (Mexikó), Candy felhívta Larry Smith kanadai politikust, aki a Kanadai Futball Liga megbízottja volt, és bejelentette neki, hogy eladja a csapatát. Egy késő esti vacsora után, amit Candy maga készített az asszisztensei számára és ami főtt tésztából állt, elment lefeküdni. Éjfél után, március 4-én John Candy szívinfarktust kapott és meghalt 43 éves korában.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Jég veled jamaicai bob csapata

Gyászszertartását a St. Martin of Tours templomban tartották, és Culver Cityben temették el (Kalifornia), a Holy Cross temetőben. 1994. március 18-án korábbi alkalmi társulata, a The Second City különleges előadást tartott az emlékére, ezt egész Kanadában sugározták a tévében.

Az Elég a vadnyugatból!, aminek forgatása közben meghalt, 1994 nyarán jelent meg. Candy utolsó teljes filmje a Pajzs a résen, avagy a tökéletlen erő (Canadian Bacon) volt, egy szatirikus komédia Michael Moore rendezésében. A film 1995-ben jelent meg. A történetben Candy Bud Boomert, egy amerikai seriffet játszik, aki katonai inváziót indít Kanada ellen.

A Bűbájos boszorkák egykori bombázója teljesen megváltozott, rá sem ismernél!

(Via Wikipédia)


Article Tags: · ·