FILMEZZUNK.HU
15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

47408

9. John Wayne

John Wayne Marion Robert Morrison néven született az amerikai Iowa állam Winterset városkájában 1907 májusában, de nevét szülei Marion Michael Morrison-ra változtatták, mert testvére születése előtt arra a döntésre jutottak, hogy a fiatalabb gyermekük kapja majd a Robert nevet. Morrison gyermekkora elég nagy szegénységben telt, az apja olyan ember volt, aki nem bánt túl jól a pénzzel. Jó tanuló és népszerű diák volt, a korához képest elég magas, részben ezeknek köszönheti, hogy tagja lett, majd később egyik sztárja is a glendale-i középiskola futballcsapatának. Már az 1920-as években szerepelt némafilmekben, még ha színészi tehetségét nem is annyira ismerték el, megjelenése és járása, az akkori western, majd később második világháborús filmekben tette híressé. Ő volt a hős, aki egyedül áll ki és megy harcba az igazságért.

John Wayne

10. Jason Lee

Az 1980-as évek végétől az 1990-es évek elejéig profi gördeszkás volt. 1992-ben társalapítója a Stereo Skateboardesnak. Jason később dolgozott Tony Hawk-kal, amikor hangját kölcsönözte a Tony Hawk’s Project 8 videojátékhoz, majd 2010-ben a Skate 3-ban „Frank edző” karakteréhez. Jason gördeszkás karrierjét adta fel, hogy színész lehessen. Első fontos szerepét Kevin Smith Shop-show-jában kapta. Kevin és Jason között barátság alakult ki, és a későbbiekben Kevin több filmjében is szerepeltette (Jay és Néma Bob visszavág, Dogma, Képtelen képregény, Shop-stop 2., Két kopper).

Jason Lee

11. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson 1996-ban mutatkozott be a Survivor Series-ben, 1997-ben a WWE bajnoki övét nyerte meg, 1997-ben pedig az Interkontinentális és nehézsúlyú világbajnoka lett. 2001-ben A múmia visszatérben alakíthatta a Skorpiókirályt, majd a karakter megkapta a saját filmjét is. Az Amazonas kincsénél pedzegették, hogy ő lesz az új generáció nagy akcióhőse. Ellavírozgatott a családi vígjátékok és kalandfilmek között, játszott néhány szórakoztató produkcióban, jellemző, hogy az alkotások általában eléggé jól teljesítenek pénzügyileg.

Dwayne Johnson

12. Chuck Norris

Chuck Norris Dél-Koreában az Osani bázison szolgált rendészként, ahol tangszudó-edzésekre járt. Nem csak ebből szerzett fekete övet, hanem teakwondóból, Shito-Ryu karatéból és Jiu Jitsuból is. Miután leszerelt, karateiskolát nyitott, de versenyekre is nevezett. Többek között középsúlyú karatebajnoki címet nyert. 1972-ben a Sárkány útjában küzdhetett meg Bruce Lee-val, majd hátat fordított a harcművész karriernek, és inkább a színészet felé fordult. Több klasszikus akciófilmben játszott: Ütközetben eltűnt, Delta kommandó, Tomboló terror, Magányos farkas. És ne feledjük a “Chuck Norris-tényeket” sem.

Chuck Norris

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·