FILMEZZUNK.HU
Már 30 éve, hogy elhunyt River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix így emlékezett meg róla

Már 31 éve, hogy elhunyt River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix így emlékezett meg róla

5015

Már 31 éve, hogy elhunyt River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix így emlékezett meg róla

1993. október 31-én drogtúladagolásban hunyt el az Állj mellém!, az Otthonom, Idaho és az Utolsó kereszteslovag sztárja, River Phoenix. Kora James Deanje volt: az örök lázadó, a lányszobák falára kiragasztott tinibálvány – egy sokra hivatott, feltörekvő, fiatal színész. Aki sajnos a féktelen életvitele miatt hamarabb meghalt, mint hogy igazán beindulhatott volna a hollywoodi karrierje. Johnny Depp és Keanu Reeves országos cimborája volt, sokak szerint ha még élne, ma már ő is ugyanakkora sztár lenne, mint az egykori legjobb barátai. Mások viszont inkább arra hajlanak, hogy a lobbanékonysága, a különcsége, az érzékenysége és a családi múltja miatt inkább az öccséhez, Joaquin Phoenixhez hasonló figura lenne. Akinek ugye egyaránt vannak briliáns alakításai (Gladiátor, A nyughatatlan, stb.) és furcsaságai, mint amilyen a kamu megőrülés és visszavonulás volt.

Állj mellém! (Stand by me, 1986) - Kritika

River Phoenix október végén nagy lelkesedéssel érkezett meg Utah államból Los Angelesbe, hogy a Dark Blood című filmje többhetes forgatása után végre a testvéreivel és a barátaival bulizhasson. 30-án este két testvérével, Rainnel és Joaquinnal, valamint a barátnőjével, Samantha Mathisszal elmentek Johnny Depp exkluzív night klubjába, a Viper Roomba, ahol épp Depp adott koncertet a P nevű bandájával, vendégelőadóként meghívva Fleát a Red Hot Chilli Peppersből. Egy-két közös nóta erejéig a zenészként is tehetséges River is csatlakozni akart hozzájuk.

Már 28 éve, hogy elhunyt River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix így emlékezett meg róla

Samantha Mathis visszaemlékezése szerint Phoenix látványosan virgonc volt az este folyamán. Néha már annyira, hogy kicsit kellemetlen volt a dolog, szerinte azonban nem volt semmi komolyabb baj, egészen addig, amíg nem kapott egy adag tisztázatlan eredetű kokaint egy idegen férfitól a Viper Room vécéjében. A mosdóból kifele jövet üvöltözni kezdett a férfival, majd kitántorgott a klub bejárata elé és összeesett – a járdán agonizálva halt meg a hajnali órákban, Joaquin Phoenix karjaiban. Samantha Mathis 25 éven át nem is beszélt a sajtónak a River Phoenixről fűződő viszonyáról és a színész haláláról, pár napja azonban igen szívhez szólóan nyilatkozott róla egy interjúban:

“Azt hiszem, ha River még mindig köztünk lenne, akkor filmekben játszana, rendezne és nagy környezetvédő lenne. Élné az életét, és sokat lógna velünk. Istenem, hát nem volna csodálatos?”

Valószínűleg tényleg így lenne. River Phoenix ugyanis a halála napjáig meggyőződéses állatvédő, PETA-tag, vegetáriánus és környezetvédő volt, aki a sztárgázsijából is csak azért vett meg több hektárnyi esőerdőt Brazíliában és Costa Ricában, hogy ott biztosan ne legyenek fakivágások. Ma alighanem Leonardo DiCaprióval karöltve szólalna fel környezetvédelmi fórumokon, Keanu Reevsszel készítene fesztiváldíjas filmeket, és néha bekerülne a szenvedélybetegségeivel meg a botrányaival a bulvárlapokba két blockbuster leforgatása között, pont mint Johnny Depp.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Freddie Prinze Jr.-ról

(Via Port.hu)


Article Tags: · · · ·