FILMEZZUNK.HU
Michael Fassbender érdekességek

Most ünnepli 47. születésnapját Michael Fassbender – Íme 8 meglepő érdekesség a születésnapos színészről

13038

Michael Fassbender érdekességek

Michael Fassbender német-ír színész. Ismertségre a Hex és az Elit alakulat c. sorozatokban tett szert. Pályája az utóbbi pár évben rendületlenül ível felfelé. Bár szerepelt a 300 c. Zack Snyder filmben, az igazi áttörést az Éhség hozta meg számára, melyet Quentin Tarantino Becstelen brigantyk c. háborús szatírája követett. A kétszeresen Oscar-jelölt színész a napokban ünnepli 47. születésnapját, melynek alkalmából íme néhány érdekesség, hogy Ti is jobban megismerjétek.

Michael Fassbender érdekességek

1. Michael Fassbender bár Németországban született, Írországban nőtt fel.

2. Fassbender nagyapja szerint anyukája, Adele üknagybátyja Michael Collins, aki forradalmi vezető volt az ír polgárháború alatt, és hozzájárult a modern ír állam megalapításához.

Michael Fassbender érdekességek

3. 17 évesen döntötte el, hogy színész lesz, majd a neves londoni Drama Centre-be iratkozott be, a képzést azonban nem fejezte be, ehelyett egy színházi előadással turnézott.

4. 2008-ban megkapta élete eddigi legnagyobb lehetőségét, az Éhség c. dráma főszerepét. A Steve McQueen-rendezte filmben Bobby Sands-et alakítja, az IRA „ideiglenes” szárnyának (Provisional IRA) egyik olyan tagját, aki bebörtönzése során éhségsztrájkot folytatott a Maze Börtönben azért, hogy politikai fogoly státuszát visszaszerezze. Sands kilenc társával együtt 1981-ban éhen halt. Michael brutális fogyókúrának vette alá magát a karakter minél hűebb megformálása érdekében.

Éhség

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·