FILMEZZUNK.HU
Most lenne 45 éves Heath Ledger – Íme 13 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

Most lenne 45 éves Heath Ledger – Íme 13 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

15635

Heath Ledger érdekességek

A színész 16 évesen döntött úgy, hogy filmes karrierbe kezd, legjobb barátjával, Trevor DiCarlóval Sydneybe utaztak. Majd visszatért Perthbe, és elvállalta Snowy Bowles szerepét a Sweat című sorozatban 1996-ban. Ezek után elképesztő módon kezdett filmes pályafutása felfelé ívelni, egészen haláláig. 2008. január 22-én, manhattani lakásán holtan találta házvezetőnője, teste mellett gyógyszeres dobozokkal. Heath Ledger 28 éves korában hunyt el. A posztumusz Oscar-díjat is kiérdemlő Heath Ledger a napokban ünnepelné, a még mindig csak 45. születésnapját. Alábbi cikkünkkel rá emlékezünk.

Heath Ledger érdekességek

1. Ledger a nyugat-ausztráliai Perthben született egy skót, angol és ír felmenőkkel rendelkező családban, Sally Ledger Bell (született Ramshaw) franciatanárnő, és Kim Ledger autóversenyző és bányamérnök fiaként.

2. Őt és testvérét, Kate-et Emily Brontë klasszikusának, az Üvöltő szeleknek két főszereplőjéről nevezték el (Heathcliff és Catherine).

3. Ledger a Guildford Grammar School gimnáziumba járt, ahol először szerepelt színpadon, Pán Péter szerepében, 10 évesen.

13 meglepő érdekesség a fiatalon elhunyt Heath Ledger-ről

4. A 10 dolog, amit utálok benned (1999) volt Heath Ledger első amerikai filmje.

5. Amikor Heath Ledger úgy döntött, hogy színészi karrierbe kezd Hollywoodban, nem volt hajlandó elvállalni semmilyen tv vagy színpadi szerepet. Amikor már csak 150 dollárja volt, akkor ajánlották fel neki a 10 dolog, amit utálok benned szerepét.

6. A Lovagregény (2001) című film forgatása közben Ledger véletlenül kiütötte a rendező Brian Helgeland egyik fogát egy seprűnyéllel, mikor a lovagi tornát próbálták szemléltetni.

Lovagregény (2001)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·