FILMEZZUNK.HU
"Miért ne játszhatna egy heteró férfi meleg szerepet?" - Kifakadt a nyíltan homoszexuális Ian McKellen

“Miért ne játszhatna egy heteró férfi meleg szerepet?” – Kifakadt a nyíltan meleg Ian McKellen

6884

“Miért ne játszhatna egy heteró férfi meleg szerepet?” – Kifakadt a nyíltan meleg Ian McKellen

Nem kis vihart kavart a szakmán belül Helen Mirren castingolása a Golda című filmbe, amelyben a színésznő Izrael volt miniszterelnökét alakítja. Többek szerint ugyanis zsidó karakter szerepére zsidó származású színészt kellett volna szerződtetni, ezzel kapcsolatban pedig maga Ian McKellen is állást foglalt egy friss interjúban.

Ian McKellen hiányolja a meleg szuperhősöket

A színész szerint rendkívül ellentmondásos kijelentés lehet mindez azok részéről, akik a fenti álláspontot képviselik, hiszen ezzel szemben bármikor felhozható az az érv, miszerint nem zsidó származású karakterekre ne castingoljanak zsidó származású színészt. McKellen nem zárta le ennyivel a válaszát, és kitért a saját érzéseire, amelyeket homoszexuális férfiként érez Hollywooddal kapcsolatban:

“Az az érv, hogy egy heteró férfi nem játszhat meleg szerepet, és ha igen, ez azt jelenti, hogy én sem játszhatok heteró szerepet, és nem fedezhetem fel a heteroszexualitás izgalmas témáját a Macbethben? Természetesen nem. Mi színészek vagyunk. Színészkedünk.”

Korábban Wentworth Miller, A szökés sztárja beszélt arról nem sokkal azután, hogy coming outolt, hogy a jövőben kizárólag olyan szerepeket szeretne elvállalni, amelyekkel teljesen azonosulni tud, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy meleg szereplőket meleg színészek játszanak el.

“Az életem és a karrierem jelenlegi pontján ez az, amit érdekesnek, inspirálónak érzek. Akarok-e több meleg szerepet látni meleg színészek által játszva? Igen. Ez különbséget jelent teljesítmény szempontjából, de azért is fontos, mert a hetero színészek, akik melegeket játszanak, a heteroszexualitást helyezik a középpontba. Nem számít, hogy épp színészkednek, attól még tudom, hogy mit nézek”

– jegyezte meg Wentworth. Ezzel szemben többek között Neil Patrick Harris és Kristen Stewart is elmondták, hogy részükről sokkal izgalmasabb olyan szerepet eljátszani, amelyekről valójában nincsenek valós tapasztalataik.

Nem hiszed el, hogy néz ki most a Kobra egykori rosszfiúja

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · · · ·