FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 45. születésnapját Claire Danes – Íme 7 érdekesség, amit talán még nem tudtál róla

Most ünnepli 45. születésnapját Claire Danes – Íme 7 érdekesség, amit talán még nem tudtál róla

5994

Claire Danes érdekességek

Claire Danes, négyszeres Golden Globe díjas amerikai színésznő. Legismertebb filmjei között megtalálható, a Csillagpor, a Rómeó és Júlia, vagy éppen a Terminátor 3, azonban a világhírnevet a Homeland – A belső ellenség hozta meg számára igazán. Alábbi cikkünkben, a születésnapját a napokban ünneplő színésznőről ismerhettek meg néhány olyan érdekességet, amiket még nem hallottatok.

Claire Danes érdekességek

1) Édesanyja művész volt, majd később lánya menedzselésével foglalkozott. Édesapja számítógépekkel és fényképészettel foglalkozott. Egy testvére van, bátyja Asa, 1973-ban született, és jogászként dolgozik.

2) Claire tanulmányait számos iskolában végezte, mint például a Dalton School, vagy a New York City Lab School for Collaborative Studies, 1998-ban még a Yale Egyetemet is elkezdte, de két év után abbahagyta, hogy filmes karrierjére jobban tudjon fókuszálni.

Temple Grandin 2010

3) 1996-ban megkapta Júlia szerepét, a Rómeó és Júlia című filmben, partnere Leonardo Di Caprio volt. A film nagy sikert ért el, még Oscar jelölést is kapott, és Claire ismertségének is jót tett, ezek után még több szerepet kapott.

4) 2007-ben a Koltai Lajos rendezte, Este című film forgatásai alatt ismerkedett meg Hugh Dancy angol színésszel. Két évvel később, bejelentették eljegyzésüket. Az esküvőt csendes ceremónia keretében, 2009 szeptemberében tartották. 2012 decemberében Claire életet adott első közös gyermeküknek, aki a Cyrus Michael Christopher nevet kapta szüleitől.

5) 2008 őszén a Gucci ékszerkampányának arca volt.

Claire Danes érdekességek

6) Lecserélték Rose szerepéről a Titanic című filmben, később, saját elmondása szerint, ha a Titanic filmben is együtt játszott volna Leonardo Di Caprio-val, képtelen lett volna elengedni.

7) Összesen 4 Golden Globe és 3 Emmy-díja van.

Meg sem ismernénk az utcán, ha szembejönne: így néz ki Gérard Depardieu 2024-ben, 75 évesen

(Forrás)


Article Tags: · ·