FILMEZZUNK.HU
Claire Foy érdekességek

Most ünnepli 40. születésnapját Claire Foy – Íme 8 meglepő érdekesség a szépséges színésznőről

4644

Claire Foy érdekességek

Claire Foy angol színésznő. Karrierjét sorozatszerepekkel kezdte, ebből kiemelkedik a BBC One által készült Kis Dorrit és a The Promise. 2016-ban megkapta II. Erzsébet királynő szerepét a The Crown című sorozatban, amely a világhírnevet és egy Golden Globe-díjat is. Filmekben is megmutatta tehetségét, A postamesterben Adora Belle Drágaszívként, a Boszorkányvadászatban Annaként látható. 2018-ban Ryan Gosling oldalán volt látható Az első ember című filmben, amelyért újfent Golden Globe-ra is jelölték. A fantasztikus színésznő a napokban ünnepli születésének a 40. évfordulóját, melynek alkalmából itt az idő egy picit jobban megismerkedni vele.

8 dolog, amit nem gondoltál volna Claire Foy-ról

1) Édesanyja Caroline, aki egy gyógyszergyárnak dolgozik, édesapja David Foy, értékesítési tanácsadó. A szülei sajnos elváltak, amikor 8 éves volt.

2) Az Aylesbury középiskolában tanult 12 éves korától, majd a liverpooli John Moores Egyetemre járt, ahol színművészeti és filmes tanulmányokat folytatott, emellett 1 évig tanult az oxfordi Színművészeti Iskolában. 

8 dolog, amit nem gondoltál volna Claire Foy-ról

3) 17 éves korában szemtumorral diagnosztizálták.

4) 2011 februárjában a Channel 4 minisorozata, a The Promise egyik mellékszerepében tűnt fel, amit akkoriban az egyik interjúban “eddigi legjobb munkájaként” jellemzett.

The Promise

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·