FILMEZZUNK.HU
Mel Gibson elkészíti a Passió folytatását!

Mel Gibson elárulta, hogy A Passió folytatása megrendítő lesz

2780

Mel Gibson elárulta, hogy A Passió folytatása megrendítő lesz

A 2004-ben készült A Passió című film hatalmas visszhangot váltott ki a közönségből és az ítészekből éppúgy, mint a katolikus egyház képviselőiből. Egyesek túlzottan naturalisztikusnak, mi több, hatásvadásznak bélyegezték – a filmrendezőt, Mel Gibsont antiszemitizmussal is vádolták –, másokat viszont mélyen megérintett. Húsz év után jöhet a folytatás.

Jön a Passió 2!

A csaknem két évtizeddel ezelőtt bemutatott, és Jézus Krisztus életének utolsó 12 óráját elbeszélő dráma meggyőző bevételt termelt, ráadásul három Oscar-jelölést is begyűjtött, sokáig azonban kétséges volt, elkészül-e valaha a folytatása. Mel Gibson csak a közelmúltban törte meg a csendet: végre konkrét részleteket is elárult a régóta dédelgetett projektről. A 67 éves filmsztár azt nyilatkozta, szinte biztos, hogy a Feltámadás című második rész felrúgja majd a lineáris történetvezetés megkövesedett szabályait. Gibson inkább egy afféle „mozgóképes mozaikot” képzel el, melynek darabkáit a nézőknek kell majd egymás mellé helyezni.

„Ezt nem lehet gyorsan és könnyedén csinálni. Át kell gondolnunk, mi mindent kell megmutatnunk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg megrendítő legyen”

– idézte a jeles színész-rendező szavait a Newsweek. Gibson azt is elmondta, hogy két forgatókönyv lapul a tarsolyában.

„Az egyik hagyományos, világos szerkezetű, a másik viszont inkább egy delíriumos utazásra hasonlít. Ebben különböző valóságokat mutatunk meg. Benne lesz a pokol is, és a néző láthatja, hogyan buknak el az angyalok. Őrületesnek ígérkezik”

– mondta az első rész direktora, aki állítólag 2016 nyara óta dolgozik a szkripten, s a munkában Randall Wallace, a Rettenthetetlen forgatókönyvírója a partnere.

"Isten mindannyiunkat arra hív, hogy nagy dolgokat tegyünk" - Újfent hitéről tette tanúbizonyságot a Passió sztárja

Jim Caviezel

A Passióhoz hasonlóan a Feltámadásban is Jim Caviezel alakítja majd Jézus Krisztust. A színész még 2018-ban nyilatkozott a készülő projektről. 7

„Ez lesz a legnagyobb film a világtörténelemben”

– jósolta akkor. Caviezel sejtelmesen elárulta: lehet, hogy két különálló moziról van szó, vagyis a 2004-es első rész akár trilógiává is bővülhet. A Passió annak idején 30 millió dollárból készült, és végül 612 millió dollárt termelt, dacára annak, hogy rengetegen bírálták a produkciót. Ez volt a korábban főként filmszínészként ismert Gibson első olyan projektje, melyben íróként, rendezőként és producerként is részt vett.

Mel Gibson és Mark Wahlberg Donald Trumppal találkozott – Hatalmas gyűlölethullám indult ellenük

(Via Igenyesferfi.hu)


Article Tags: · ·