FILMEZZUNK.HU
A legjobb vígjátékok a 90-es évekből, amik garantáltan jobb kedvre derítenek

A legjobb vígjátékok a 90-es évekből, amik garantáltan jobb kedvre derítenek

190

A legjobb vígjátékok a 90-es évekből, amik garantáltan jobb kedvre derítenek

Alábbi összeállításunkban összegyűjtöttünk nyolc filmet a 90-es évek legjobb vígjátékai közül, amiknek a megnézésével még boldogabbá tehetitek ezt a napot! Hozzászólásban várjuk, hogy bennetek melyik 90-es években készült, humorral teli film hagyott mély nyomot!

1) Kőagy őrnagy (1995)

Payne (Damon Wayans) őrnagy alig két hete szabadult a seregből, s máris visszakerült arrogáns fellépése miatt. Egykori katonatársa a dutyiból azzal a feltétellel váltja ki, hogy kiképzője lesz egy diákcsapatnak, akik a katonai diákversenyen mindig utolsó helyen végeznek. A léha társaság, amint megízleli Payne őrnagy keresetlen stílusát, fellázad, és a legválogatottabb ötleteikkel próbálják az őrnagyot kikészíteni. Ám hamarosan rá kell jönniük, hogy a kőagyú őrnagynak hajósodronyból vannak az idegei és rendkívül kreatív, ha valami büntetést kell kiszabni. Az egyetlen fegyver ellene az iskola érzékeny és csinos tanárnője.

Kőagy őrnagy 1995

Damon Wayans, a kőagyú őrnagy.

2) Jég veled (1993)

A fergeteges komédia a jamaicai bobcsapat megalakulásának történetét eleveníti fel: egy tehetséges, de sérült futó és egy lelkes, álmodozó válogatott csapatot szervez egy országban, ahol soha sincs tél. A főhőst, bár rövidtávfutó, de sérülése miatt nem válogatják be az olimpiai csapatba. Nyomban összetrombitálja barátait, s rábeszéli őket, hogy alakítsanak bobcsapatot, és induljanak el a calgary téli olimpián. Sikerül a világbajnok Blitzet (John Candy) megnyerni edzőnek.

Jég veled 1993

Jamaicában sosem esik a hó, néhány nagyot gondoló fiatalember mégis megalapítja az első jamaicai bobcsapatot.

3) Csúcsformában (1998)

Távol-keleti bűnözők Amerikában elrabolják a kínai konzul lányát. Lee (Jackie Chan), a hongkongi rendőr Los Angelesbe repül, hogy nyakon csípje a tetteseket. Az FBI megbízza a város legnyeglébb kopóját, James Cartert (Chris Tucker), hogy Lee-t tartsa távol az ügytől. A két kolléga azonban összebarizik.

csúcsformában 1998

Ellenségből barátok? Chris Tucker és Jackie Chan nagy kaland elé néznek.

4) Dumb és Dumber – Dilibogyók (1994)

Ha Dumb (Jim Carrey) és Dumber (Jeff Daniels) féleszű lenne, akkor együtt is csak fél eszük lenne… A világ két legostobább fickója számára minden újabb eszement események szülője: megkevernek zsarut, emberrablót, kamionost és mindenkit, akit balszerencséje az útjukba söpör. Hátuk mögött eszméletlen pusztítást, totálkárt és botrányokat hagynak, és az fel sem tűnik nekik, hogy a dollármilliókkal teli bőröndjük miatt őket üldözi a fél (al)világ.

Dumb és Dumber - Dilibogyók

Jim Carrey és Jeff Daniels, azaz Dumb és Dumber mókáznak.

5) Nekem 8 (1997)

Nick Beam (Tim Robbins) egy – amúgy szépnek induló napon – rádöbben, hogy a felesége megcsalja. A felszarvazott férj azt gondolja, ennél rosszabb már nem történhet aznap. Vagy mégis? A mostohasors T. Pault (Martin Lawrence) sodorja útjába. Az izgága fekete beugrik a szerencsétlen lakli kocsijába, és megpróbálja kirabolni. Egy nappal előbb Nick talán megadóan engedett volna, de most inkább beletapos a gázba és – jöjjön, aminek jönnie kell – elrabolja kirablóját…

Nekem 8 1997

Tim Robbins és Martin Lawrence a 97-es Nekem 8-ban.

6) Bad Boys – Mire jók a rossz fiúk (1995)

Két zsaru. A menő srác nagy dumával, pénzzel és csodakocsival és társa, aki rendszerető, példás családapa. Egy közös vonás van bennük, ők a miami rendőrség legvakmerőbb nyomozói. Egy gyilkosság egyetlen szemtanúja, az áldozat ismerőse csak a hírből ismert nagy dumás Lowreyban (Will Smith) bízk. Burnett (Martin Lawrence) társa távollétében – hogy elnyerje a tanú bizalmát – Lowreynak adja ki magát. Szegény, ha tudta volna, mi vár rá!

Bad Boys 1995

Martin Lawrence és Will Smith megállíthatatlan a Bad Boys első részében.

7) Truman Show (1998)

Truman (Jim Carrey), a világszerte nézett Truman Show című tévéműsorból, bár erről semmit sem tud. Születésekor beültették egy díszletvárosba, s azóta élete minden pillanata kamerák előtt folyik, a körülötte megforduló emberek egytől egyig színészek. Harmincévesen ébred rá az igazságra, és csupán egyetlen vágya van: meg akar szökni.

Truman Show 1998

A Jim Carrey főszereplésével készült Truman Show három Golden Globe-díjat is elhódított.

8) Reszkessetek, betörők! (1990)

Kevin (Macaulay Culkin) szülei igazi nagy családi karácsonyra utaznak Párizsba. A felfordulásban végül csak egy “valamit” felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradt kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő (Joe Pesci, Daniel Stern) mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal bánik el a gazfickókkal.

Reszkessetek, betörők! 1990

Tetszett cikkünk? Akkor LIKE Facebook oldalunkra!

Sokkoló fotókon a 30 éves Angus T. Jones, a Két pasi – meg egy kicsi egykori gyereksztárja

(90-es évek legjobb vígjátékai: címlapkép forrása)
(90-es évek legjobb vígjátékai: történetek forrása)

//bengur//


Article Tags: · · · · · · · ·