FILMEZZUNK.HU
Bud Spencer egyik komolyabb filmjét, a Charleston-t eredetileg Walter Matthaura írták

Tudta? Bud Spencer egyik komolyabb filmjét, a Charleston-t eredetileg Walter Matthaura írták

3198

Tudta? Bud Spencer egyik komolyabb filmjét, a Charleston-t eredetileg Walter Matthaura írták

Talán kevesen tudják, de a Marcello Fondato rendezésében és Bud Spencer főszereplésével Londonban forgatott Charleston című filmet eredetileg nem az olasz színésznek szánták, olvasható Király Levente könyvében, a Verhetetlen párosban.

Bud Spencer egyik komolyabb filmjét, a Charleston-t eredetileg Walter Matthaura írták

A rendező fia, Paolo Fondato a következőket mondta a filmről:

„A forgatókönyvet Walter Matthaura írták, de ő nem akarta megcsinálni. Apám elment Los Angelesbe, de Matthaunak pont akkor volt egy kisebb infarktusa, és nem akarta a filmet. Így merült fel, hogy Bud Spencerrel forgassuk le. Éppen ezért a forgatókönyvet őrá kellett adaptálni. Hozzáadtak egy-két bunyós jelenetet, de sajnos így sem lett nagy sikere. Valójában a szerep nem volt neki való, és csalódást okozott a közönségének. Pedig a film nagyon jól átgondolt volt. Ez az egyetlen alkotás, melyben Bud táncol (több filmben is táncol, pl. Piedone Afrikában, Különben dühbe jövünk, Bombajó bokszoló – a szerk.), és meg kell mondanom, nagyon ügyesen tette mindezt. A nagy súlya ellenére nagyon könnyedén mozgott.”

– meséli Paolo Fondato, a rendező fia, majd így folytatta:

“A film csodálatos volt. ’77-ben, Londonban játszódott, ahol különös módon két-három hónapig nem esett az eső. Egy csodának tűnt: a napsütéstől minden aranyban pompázott, a parkok, a kertek… Ilyen azóta sem volt. A stúdió közel helyezkedett el a Notting Hillhez, épp egy karibi karnevált rendeztek arrafelé. London gyönyörű volt, az angolok pedig nagyon kedvesek.”

A legendás olasz pofonosztó, Bud Spencer így emlékezett vissza a filmre:

„Egyetlenegyszer, a Charlestonban elvállaltam egy gondolati mélységet hordozó szerepet. Pénzügyi bűncselekményekről szólt. A közönség nem értékelte, sőt, inkább irritálta, hogy egy intelligens Bud Spencert lát.”

Meg Ryan arca nagyon elcsúfult a sok plasztikától 35 év alatt

(Via Verhetetlen páros)


Article Tags: · · ·